Și-a vândut un rinichi pentru ca să-și cumpere iPhone

La 17 ani, a găsit un anunț online unde se putea pune în vânzare rinichii, pe piața neagră, firește: opt ani mai târziu, el a devenit dependent de dializă.

Un chinez de 25 de ani a rămas invalid în urma unui transplant de rinichi ilegal. Organ care în 2011 l-a vândut pe piața neagră pentru a-și cumpăra un iPhone 4 și un iPad 2.

Minor pe atunci, a vrut să obțină acele dispozitive la modă și să facă o figură bună în fața colegilor de clasă. Părinții, care nu au știut nimic până la primele simptome de insuficiență renală, au denunțat autorii transplantului.

În aprilie 2011 au apărut bolile iar băiatul, Wang, a fost forțat să-i spună totul mamei sale.

Telefonul smartphone și tableta, pe care și le-a dorit-o atât de mult, erau prea scumpe pentru familia sa, așa că a găsit un anunț online pentru a-și vinde rinichii pe piața neagră.

Operația a fost efectuată într-o clinică neautorizată din Anhui, una dintre cele mai sărace provincii din China, unde a mers în secret.

Organul a fost vândut unui alt pacient pentru o sumă de aproximativ 28 de mii de euro, potrivit Daily Mail, care a preluat știrile din presa chineză.

10% din suma încasată de medici a mers la băiat, atunci de 17 ani, care astfel, și-a putut cumpăra dispozitivele Apple.

La scurt timp după aceea, totuși, au apărut primele simptome de insuficiență renală severă. Boala a escaladat iar astăzi tânărul este imobilizat la pat, cu handicap, și are nevoie de 24/24 ore de îngrijire a sănătății.

Părinții au denunțat traficanții, un total de nouă persoane implicate într-o serie de transplanturi de organe ilegale. Trei intermediari au primit sentințe de la trei la cinci ani cu închisoare, în timp ce doi medici au ajuns în închisoare pentru trei ani.

Familia a primit despăgubiri de aproximativ un milion și jumătate de yeni, egală cu aproximativ 190 de mii de euro.

Dar… suma nu este suficientă pentru a acoperi toate cheltuielile. Mai mult, băiatul a trebuit să-și abandoneze studiile și este mereu atașat la mașinile de dializă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.