Sinead OʼConnor – din nou pe scenă – în veșmânt islamic

Sinead OʼConnor cântă  „Nothing Compares 2 U” („Nimic nu se compară cu tine” purtând hijab: „La Islamul am găsit o casă …”

Cântăreața, care a devenit musulmană în urmă cu un an, a revenit să concerteze, după 5 ani de absență, în ediția irlandeză a „Late Late Show”

Cu tradiționalul veșmânt islamic, o abaya roșie și hijab, Sinead O’Connor au cântat pentru prima dată după 5 ani pe scenă.

Invitată la ediția irlandeză a emisiunii „Late Late Show”, artista a cântat „Nothing Compares 2 U” și „Rainy Night in Soho” și apoi a povestit motivele pentru recenta sa convertire la islam.

„Am găsit o casă în această religie”, a început artista de 52 de ani care a îmbrățișat religia musulmană anul trecut, schimbându-și numele în Shuhada Sadaqat.

Gazda programului, Ryan Tubridy căruia Sinead i-a spus: „Dacă ai cunoaște Coranul, ai realiza că ai fost musulman toată viața fără să-ți dai seama. Acest lucru mi s-a întâmplat mie. Am 52 de ani, am crescut într-o Irlanda foarte diferită de cea care există acum. Era o țară foarte asuprită, din punct de vedere religios. Toată lumea era nemulțumită, nimeni nu simțea bucurie în Dumnezeu …”, a continuat cântăreața, care a spus că a studiat scrierile din diverse religii:  ”Am lăsat islamul mai la urmă, pentru că aveam atâtea prejudecăți. Este un mod de a gândi. Ai putea fi aproape musulman fără să fii musulman. Un musulman este doar o persoană care crede că nimic din univers nu trebuie adorat decât Dumnezeu. În același mod aș fi îmbrățișat creștinismul, există lucruri care îmi plac și sunt lucruri care nu-mi plac și lucruri cu care mă identific și lucruri cu care cu care nu mă identific. Dar cu Islamul am simțit cu adevărat că sunt acasă.”

În ceea ce privește decizia de a purta hijabul, Sinead a spus: „Îl port atunci când simt. Nu există reguli ca atare … Îl port pentru că îmi place. Pentru mine, hijab-ul este ca atunci când purtam un crucifix”.

Întoarcerea la ”Late Late Show” a anticipat câteva concerte pe care artistul le va susține luna viitoare la Dublin, Galway, Cork și Wexford. Și poate va veni în curând și cu un nou album.

În ultimele zile, Sinead O’Connor și-a cerut scuze chiar pe Twitter pentru frazele „jignitoare” pe care le-a scris pe rețelele de socializare, imediat după convertirea ei la islam: „Nu mai vreau să mai petrec timp cu oameni albi, sunt dezgustători”

Și acum, un an mai târziu, artista explică motivele declarațiilor sale pe rețelele de socializare: „Am fost supărată rău în legătură cu albii. Nu erau declarații adevărate și nu sunt nici acum. Au fost declanșate de islamofobia care a fost descărcată asupra mea. Îmi cer scuze pentru durerea cauzată. A fost unul dintre numeroasele tweeturi nebunești …”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.