Siria – doar o halcă de carne sângerând, care ațâță hoitarii…!

Web Hosting

Cu un mesaj adresat națiunii, transmis la ora 3:00 din noapte (ora europeană), președintele american Donald Trump a anunțat începutul raidurilor împotriva Siriei ca răspuns la presupusele atacuri cu gaze împotriva populației. O ploaie de rachete a coborât asupra Damascului și a altor ținte sensibile. Blitz militar realizat împreună cu Marea Britanie și Franța. Folosite fie rachete Tomahawk cât și avioane militare. Moscova declară: ”vom reacționa”.

Moscova adaugă: ”SUA, GB și Franța au lansat peste 100 de rachete de croazieră și aer-sol asupra unor obiective militare și civile din Siria”.

Iran: ”Vor exista consecințe regionale. Statele Unite și aliații săi nu au nici o dovadă de atac chimic în Siria și sunt responsabili pentru consecințele regionale care vor urma atacului determinat, fără a se aștepta ca inspectorii OPAC să își pronunțe poziția” – a spus acest lucru purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de externe, Bahram Ghasemi.


Pornind de la aceste știri și declarații, difuzate de aproape întreaga media mondială, ne punem firesc o seamă de întrebări: Ce urmărește Trump când ia decizii de acest nivel fără să consulte Congresul? Cine se crede?

Dacă într-adevăr îi pasă de cetățenii civili, de copiii Siriei, ce a căutat cu armata sa în Siria, și vreme de mulți ani a distrus această țară? Cine și când a ales ca SUA să fie ”polițistul” Planetei și prin care lege? De ce a declarat Trump, cu doar câteva zile în urmă, că își va retrage armata din Siria, deoarece a cheltuit mai mult decât a câștigat… Așadar, s-a dat de gol că, dezvoltând aparatul de război în Siria, nu pentru cetățenii Siriei s-a preocupat și se preocupă, ci doar de noile rezerve de petrol pe care Bashar al-Assad nu i le dă lui… gratis…  Nedându-i-le, iată, vrea capul lui Assad…

Rusia ce urmărește în zonă dacă nu exact același lucru ca SUA, petrolul și influența în Orient ca super-putere…?

Deci, nimănui nu-i pasă de cetățenii, de copiii Siriei… Nici măcar Siriei, nici Iranului, nici Rusiei… cu atât mai puțin SUA și ”cățeii” săi europeni, setoși de petrol și slugi umile unui despot sângeros numit Trump, despot care a invadat Casa Albă cu întreg neamul lui, de parcă cetățeanul american ar fi votat o familie și nu doar pe el, Donald!… Cât de democratic este acest fapt, să fie ales un om iar la putere să acceadă întreg neamul lui?… Nu miroase a dinastie medievală?

Niciun stat nu are legitimă acțiunea militară din Siria. SUA și Rusia ar trebui să plece imediat la ei acasă. Siria să-și determine suveranitatea și să aibă președintele ales legitim și democratic și cu petrolul să facă orice vrea ea… să-l vândă corect pe piață sau să-l conserve.

Media marilor puteri minte populația planetei. Media rusă, de asemenea, nimeni nu spune că doar petrolul, averea, banii… puterea, stau ca scop și nu le pasă de nimeni, nici măcar de proprii lor oameni.

Apropo, cheltuielile războiului petrolului le suportă întreaga planetă, oamenii, fiindcă, iată, deja la pompa de benzină astăzi dimineață, prețul urcase câțiva cenți și va mai urca în funcție de câți bani au nevoie să acopere cheltuielile cu acele atacuri ilegitime. Nici Putin și nici Trump nu spune adevărul, se prefac drept inamici, însă nu sunt altceva decât ”jucători” pe piața armelor… Între timp, copiii lumii mor de foame sau de bombele ăstora… măcar să înceteze minciuna… Nu suntem chiar dobitoci, așa cum încearcă media puterilor să ne transforme, prin manipulările ei continue și masive. Siria este o halcă de carne sângerândă care ațâță niște hoitari… Nu dați crezare presei mari: lumea este o jucărie stricată în mâna unor copii mari și înfumurați, copii răzgâiați cărora li s-au dat pe mână arme periculoase.

Facebook Comments