Siria – Putin, întâlnire surpriză cu Assad

Un summit surpriză între președintele rus și omologul său sirian a avut loc la Soci. Liderul Kremlinului a exprimat speranța că procesul politic de la Damasc va avea loc „sub auspiciile ONU”

„Lupta împotriva terorismului în Siria se apropie de sfârșit“, a spus președintele rus. Vladimir Putin s-a întâlnit la Soci cu Bashar Al Assad. În timpul întâlnirii, surpriză, liderul de la Kremlin a declarat că speră ca procesul politic din Siria să fie „sub auspiciile ONU“, în speranța că Organizația Națiunilor Unite menține „un rol activ.“ Assad a subliniat că salută „pe cei care sunt cu adevărat interesați de o soluție politică în Siria”.

”De la începutul intervenției rusești în Siria, 2015, multe zone ale țării au fost eliberate de teroriști”, a afirmat Assad. „Cei care au fost forțați să fugă s-au întors la casele lor”, a adăugat liderul sirian.

Vladimir Putin va discuta cu președintele american Donald Trump despre criza din Siria și va vorbi cu el despre această întâlnire surpriză cu președintele Bashar Al Assad. Într-o notă din partea Kremlinului, se afirmă că președintele rus are o serie de „consultări” cu alți șefi de stat, cum ar fi emirul Qatarului și alți lideri din Orientului Mijlociu.


NR. În mod sigur subiectele discutate au fost doar acestea declarate presei! Nicidecum despre afaceri civile sau militare… cum nici atât consolidarea sferei de influență ruse în zonă!

Articolul precedentScandal cu topoare în Botoșani pentru numirea unui preot!
Articolul următorPovestea desprinsă din cărţi a îndrăgitului Petre Ispirescu. Nu a făcut niciun an de şcoală, a fost la închisoare şi până la 50 de ani nu a părăsit niciodată localitatea natală
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno