Sistemul de înregistrare a cetăţenilor din Uniunea Europeană care vor să rămână în Regatul Unit a devenit operaţional. Cererile se depun online, cu o serie de documente şi o fotografie

Autorităţile britanice dau asigurări că totul este bine pus la punct.

Aceasta este o parte din legislaţia Brexit, ce intră în vigoare etapă cu etapă, chiar dacă Marea Britanie nu a decis când şi cum părăseşte Uniunea Europeană.

Românii trebuie să intre în acest mecanism dacă vor să rămână pe teritoriul britanic.

Premierul Theresa May este aşteptată să vină cu o soluţie politică la criza Brexit până pe 10 aprilie. Ea ar putea cere Parlamentului de la Londra al patrulea vot asupra Acordului de retragere.

Uniunea Europeană se pregăteşte pentru scenariul unui Brexit dur.

Solicitarea înscrierii în sistemul de înregistrare este gratuită. – Ministerul britanic de Interne face verificări și emite solicitantului statutul de rezident permanent sau statutul de stabilire provizorie. Sistemul are criterii clare, primul fiind timpul petrecut în Regat – mai mult sau mai puțin de 5 ani.

Pentru obținerea statutului provizoriu, solicitantul trebuie să fi început să locuiască în Regat până pe 12 aprilie 2019, în cazul în care va avea loc un Brexit fără acord, așa cum arată calculele politice europene acum.

CITEȘTE DETALII PE TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.