Societatea este o cămașa de forță…

strofocle
strofocle

Strofocle buimac: societatea este o cămașa de forță omului ajuns inevitabil un eremit printre atâtea măști probate și care, culmea, imită aceeași societate – Unica scăpare este anularea sinelui sau poate… suișul la Enormul, acolo unde măștilor li se zice …păcate
Privind invers, dinspre gloată, tresaltă a imperioasă nevoie de compasiune zisă și orgoliu… – însă, oblic văzut, nu banul trebuie să dispară de pe fața pământului, ci limba lui.


Strofocle este un personaj. Nu este grec și ca atare nu are nicio treabă cu enormul poet tragedian Sofocle. Acest personaj nu este un filozof, nici un poet, ci doar cu aere aburinde din nările amândouă ale unei Curiozități opuse morbidului, apropo, care este opusul cuvântului morbid? Strofocle își strofoacă neuronul  să-l deprindă cu despicatul firului în 444, deci este cumva un fel de pasionat de filatură. Strofocle și-a rupt ața (firul) minții în dinții roții sorții. Și cum se strofoca el așa, înainte să devină un personaj, un autor buimac îi puse de aici numele: Strofocle, și-l meni Bufonul Regelui cetitoriu TU.
Strofocle scornește cuvinte sau dodii, spune fețe ale adevărului vostru, doarme într-o lacrimă încărunțită și ține postura de Atlas rămas cu mâinile goale, careva i-a furat Pământul, dar el încă mai stă în poziția specifică așteptând retrocedările… sau măcar o parcelă într-un colț de Eden unde să cultive mărar și cucută.

Apare, sporadic ar zice unii, ar trebui interzis, zic alții,  în Vocativ Plus pe răspunderea VdgB