Soprana Angela Gheorghiu la Arena din Verona, 6 septembrie, pentru „Pavarotti 10th Anniversary“

arena din verona
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Va fi templul liricii la Arena din Verona, unde se va desfășura mâine, 6 septembrie,  un spectacol în memoria  lui Luciano Pavarotti, la un deceniu de la moartea sa.

La exact zece ani după moartea Maestrului, la 6 septembrie, evenimentul  „Pavarotti 10th Anniversary“, prezentat de Carlo Conti, în direct pe RAI 1, va avea loc în amfiteatrul din Verona, o poveste artistică și umană: „Ne-am imaginat ce și-ar fi dorit Luciano: să ducă lirica dincolo de teatre, menit să o facă și mai populară  – a spus Nicoletta Mantovani, prezentând inițiativa la Milano – Ne-am dorit să invităm acei oameni care au împărtășit cu el o parte din drum, tinerii pe care el i-a ajutat și cei care l-au iubit „. Seara vor evolua pe scenă Placido Domingo și José Carreras, acei colegi dragi cu care, prin experiența celor Trei Tenori, a realizat un pas important în proiectul său explicit  „de a fi amintit ca omul care a adus opera maselor largi“. Pe scenă vor fi: noua generatie: Francesco Meli si Vittorio Grigolo, ultimul elev al lui Pavarotti; soprana Angela Gheorghiu și tenorul Fabio Armiliato, și apoi sute de muzicieni care au împărtășit etape cu el, flautistul Andrea Griminelli și… Eugene Kohn, care va conduce Filarmonica din Brescia și Bergamo. Vor fi, de asemenea, acele puncte de întâlnire cu muzica populară căreia Marele Luciano i-a fost un pionier, cu Zucchero, laureatul premiului Oscar Nicola Piovani, care, cu această ocazie, a compus o melodie-epică de dragoste numită  „Luciano“, prezenți, de asemenea, prietenii Fabio Fazio și Milly Carlucci.

Printre alte inițiative ale Fundației Luciano Pavarotti pentru aniversare, a fost anunțată o zi de sărbătoare pentru 06 septembrie la Casa Muzeu din Modena, pentru ocazie deschisă gratuit; publicarea cărții de anecdote și fotografii „Luciano, soarele în voce”; crearea unui portal web „Pavarotti 10th Anniversary”, care va aduna activitățile deceniului și materialele evenimentelor; concerte în Tunisia, Qatar, Oman și Indonezia, între 2017 și 2018, Beijing și New York.

În plus, producția unui documentar despre viața lui Pavarotti, regizat de regizorul Oscar, Ron Howard, care va fi prezentat pe 6 septembrie la Arena din Verona. Mii de bilete vândute pentru concert,  spune organizatorul, Grupul FEP, și, potrivit  tradiției  „Pavarotti and Friends“, o parte din încasări va fi donată pentru UNHCR, pentru a ajuta refugiații.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •