Soția unui miliardar norvegian a fost răpită, răpitorii solicită o răscumpărare de 10 milioane de dolari pentru viața ei

Soția unui magnat norvegian din domeniul imobiliar a fost răpită în octombrie, poliția a dezvăluit abia miercuri, 9 ianuarie 2019, iar răpitorii solicită 10 milioane de dolari răscumpărare în schimbul vieții și al libertății.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, în vârstă de 68 de ani, este dispărută de la data de 31 octombrie, a declarat miercuri investigatorul șef Tommy Broeske. Poliția afirmă faptul că a fost răpită „împotriva voinței sale”.


Soțul său Tom Hagen, investitor imobiliar și proprietar de instalații energetice, se numără printre cei mai bogați oameni din Norvegia, cu o avere totală de aproximativ 2 miliarde de coroane norvegiene.

Autoritățile au declarat că răpitorii au lăsat o notă în casa cuplului, în apropierea capitalei Oslo, detaliind consecințele fatale dacă ar refuza să plătească banii solicitați.

Nu rămâne clar care este cifra exactă a răscumpărării cerute, dar presa locală norvegiană susține că răpitorii au cerut mai mult de 10 milioane de dolari.

„O cerere de răscumpărare cu amenințări grave a fost emisă”, a declarat Broeske într-o conferință de presă. „Principala noastră teorie este că victima a fost răpită de la domiciliu”, a spus el, adăugând că poliția a investigat mai multe posibile ipoteze ale dispariției.

Nota lăsată de răpitori în casă arată că soția va fi ucisă dacă va fi anunțată Poliția, potrivit ziarului VG al Norvegiei.

Investigatorul a spus că amenințările (din notă) au un caracter foarte grav iar Poliția nu are nici o dovadă că femeia mai este vie, dar nici nu s-a primit vreo indicație că ea este moartă”.

Motivul pentru care autoritățile au făcut public cazul este acela de a încuraja pe oricine care are orice informații despre răpire să le aducă la cunoștința autorităților.

„În ciuda unei investigații ample, avem nevoie de mai multe informații”, a continuat el. „Nu avem bănuiți în acest caz”, a spus Broeske.

Broeske a cerut familiei să nu plătească banii de răscumpărare și a spus că oamenii din spatele răpirii au ales să comunice digital și nu a fost încă nici un alt tip de contact.

Autoritățile norvegiene lucrează împreună cu Europol și Interpol cu ​​privire la acest caz. Poliția a spus că femeia a dispărut la aproximativ 31 de mile de granița suedeză.

Articolul precedentCaruselul știrilor din România și despre români
Articolul următorOm în vârstă de 80 de ani și-a împușcat soția
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here