SpaceX a lansat și a detonat o rachetă de 500 de tone în aer, ca parte a ultimului test major de siguranță înainte de a trimite astronauții la Stația Spațială Internațională (ISS)

SpaceX a lansat și a detonat o rachetă de 500 de tone în aer, ca parte a ultimului test major de siguranță înainte de a trimite astronauții la Stația Spațială Internațională (ISS).

Testul a constatat din faptul că racheta Falcon 9 a experimentat o „demontare rapidă și neprogramată” planificată la scurt timp după decolare.

Lansarea a fost programată inițial pentru sâmbătă, dar a fost amânată până duminică din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Lansarea de duminică la rândul ei a fost amânată de trei ori separat, însă o fereastră de lansare de șase ore i-a permis decolarea la 10.30 am ET (ora 15.30 GMT).

PUNCTE CHEIE: De ce SpaceX detonează o rachetă în aer. Racheta Falcon 9 explodează peste Oceanul Atlantic… Acum 25 de minute
O conferință de presă post-test este pe cale să înceapă. Veți putea auzi detalii de la CEO-ul SpaceX, Elon Musk, administratorul NASA, Jim Bridenstine și alții.

Nu există astronauți la bordul lansării de astăzi, dar au fost amplate două manechine de astronauți pentru această exercitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.