SpaceX a lansat și a detonat o rachetă de 500 de tone în aer, ca parte a ultimului test major de siguranță înainte de a trimite astronauții la Stația Spațială Internațională (ISS)

SpaceX a lansat și a detonat o rachetă de 500 de tone în aer, ca parte a ultimului test major de siguranță înainte de a trimite astronauții la Stația Spațială Internațională (ISS).

Testul a constatat din faptul că racheta Falcon 9 a experimentat o „demontare rapidă și neprogramată” planificată la scurt timp după decolare.

Lansarea a fost programată inițial pentru sâmbătă, dar a fost amânată până duminică din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Lansarea de duminică la rândul ei a fost amânată de trei ori separat, însă o fereastră de lansare de șase ore i-a permis decolarea la 10.30 am ET (ora 15.30 GMT).

PUNCTE CHEIE: De ce SpaceX detonează o rachetă în aer. Racheta Falcon 9 explodează peste Oceanul Atlantic… Acum 25 de minute
O conferință de presă post-test este pe cale să înceapă. Veți putea auzi detalii de la CEO-ul SpaceX, Elon Musk, administratorul NASA, Jim Bridenstine și alții.

Nu există astronauți la bordul lansării de astăzi, dar au fost amplate două manechine de astronauți pentru această exercitare.

Facebook Comments