Spectacol la Roma – „Note de primăvară”

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

       Oameni între oameni pentru oameni

Duminică 30 aprilie a.c. în sala Teatrului Italia din Roma din via Bari 18, Asociația „Responsabilità Sociale Onlus”  împreună cu grupul „Românii din Roma” au organizat spectacolul caritabil intitulat „Note de primăvară” pentru Lilia Cealpuh, o tânără de 34 de ani din Republica Moldova (Bălți) cu dificultăți atât de dizabilitate cât și materiale. Problemele Liliei au început imediat după ce s-a născut, rămânând paralizată în urma operației de extirpare a herniei mădulo-spinale.

Spectacolul a reunit pe scenă talentați artiști din România, de muzică folk și tradițională românească care au adus inimilor spectatorilor o destindere și o bucurie imensă. Pe scenă a evoluat îndrăgitul cantautor folkist Ducu Bertzi, care, după cum bine știm cu toții, are o carieră bine definită și cu o popularitate copleșitoare în rândul publicului chiar din diaspora. Alături de Ducu au evoluat artiști ai muzicii populare românești: Margareta Clipa, Florentina şi Petre Giurgi, Aliona Costin toți fiind foarte mult aplaudați și acompaniați de vocile spectatorilor din sală chiar dacă sala nu a fost plină așa cum merita ținuta spectaoclului. O foarte mare plăcută prezență pe această scenă a fost și Roxana Ene (ex concurentă The Voice Italia) în duet cu Franco Pietropaoli, care au interpretat într-o manieră modernă binecunoscute melodii din folclorul românesc, la rândul lor, din repertoriul îndrăgitei Mariei Tănase. Roxana și Franco au înduioșat publicul român din Roma care sunt departe de casă și de cei dragi, cu melodia „Rugă pentru părinți”, versuri ce aparțin marelui poet Adrian Păunescu.

Nu în ultimul rând, chiar aș zice că o prezență plăcută pe scenă, a fost chiar din prima clipă, cea care a deschis și ghidat programul întregului spectacol ca prezentatoare, actriţa Olga Bălan. La rândul ei Olga Bălan ne-a încântat cu un repertoriu muzical superb din muzica clasică, oferindu-ne spre încântarea sufletelor piesa italiană „O sole mio”, iar spre sfârșit îndrăgita melodie​ ” Cine iubește și lasă” într-o interpretare de excepție care, inevitabil, în imaginea minții spectatorilor a adus-o din nou pe draga noastră Maria Tănase.

Într-un regal al muzicii folk, al muzicii populare, ușoare și clasice, distribuția scenei al acestui spectacol a creat o unitate artistică și umanitară. Sperăm la cât mai multe astfel de evenimente.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •