Spionajul mondial și pierderea libertăților cu prilejul pandemiei

tu ești ținta
atentie, te văd

Pe fondul panicii, guvernele din întreaga lume răspund la Covid-19 instituind măsuri care limitează libertățile civile.

Politicienii statelor au aprobat măsuri care conferă guvernului puteri extinse, inclusiv interzicerea circulației și adunării. 

Perspectivele despre limitele noi la libertate sunt rezonabile și doar sacrificiile care trebuie făcute în interesul semenilor noștri depind de o serie de factori, de la încrederea în guvern și tehnologie, la valorile noastre politice, morale și economice.

Guvernele europene sunt dispuse să ia măsuri dramatice pentru a combate răspândirea virusului.

Cetățenii țărilor obișnuite cu mai puține libertăți pot, chiar, în interesul sănătății publice, să mențină pierderea vieții private – de exemplu, mini-aplicațiile chineze WeChat și Alipay care generează codurile QR necesare persoanelor fizice pentru a accesa clădirile în timp ce raportează date private la autorități; sau aplicația Singapore TraceTogether, care folosește Bluetooth pentru a face ping-uri constante telefoanelor din apropiere, astfel încât autoritățile să poată accesa un jurnal al tuturor celor cu care un utilizator a intrat în contact. Occidentalii ar accepta o astfel de aplicație?

În timp ce un anumit grad de încredere în autoritate este necesar pentru ca societatea să funcționeze și să permită oficialilor din domeniul sănătății publice să combată răspândirea bolilor infecțioase, scepticismul sănătos este, de asemenea, necesar pentru a menține societățile libere și corecte.

Cu toții suntem în panică în această pandemie și, în consecință, vulnerabili la guvernele care exploatează momentul pentru a-și crește permanent puterea, sancționând în același timp noi legi și tehnologii care limitează libertățile noastre civile.

În haos, este și mai important să existe un cadru pentru evaluarea noilor evoluții.


Spionii lumii se luptă cu un război în umbră împotriva Coronavirusului
Agențiile de informații vor juca un rol din ce în ce mai mare în protejarea țărilor lor în timpul pandemiei, prin orice mijloace necesare.

Pandemia coronavirusului răspândită în prezent în întreaga lume este mai mult decât o urgență de sănătate publică.

Aceasta reprezintă amenințări fără precedent la adresa securității naționale și internaționale, iar lupta sa, după cum au subliniat lideri din diferite țări, va semăna cu un război major care implică un număr similar de victime. Scrie FireignPolicy

Serviciile de informații vor juca un rol important în această luptă, la fel ca în războaiele anterioare de-a lungul istoriei. Acest rol va fi în mare parte jucat în umbră, dar nu va fi semnificativ pentru secretul său.

Există patru modalități prin care serviciile de informații vor contribui la războiul împotriva COVID-19.

În primul rând, aceștia vor oferi factorilor de decizie politici evaluări ale răspândirii și impactului virusului.

Comunitatea americană de informații are deja o facilitate dedicată acum în fruntea luptei împotriva COVID-19, Centrul Național pentru Informații Medicale (NCMI), cu sediul în Fort Detrick din Maryland.

Folosit cu epidemiologi, virologi și alți experți, NCMI servește ca centru de sortare a informațiilor din SUA pentru toate sursele virusului.

Bazându-se pe predecesorul său din Războiul Rece, NCMI a fost ochii și urechile Americii atunci când vine vorba de amenințări biologice încă din 2008, până la COVID-19 și inclusiv.

Conform rapoartelor publice, în ianuarie și februarie a acestui an, comunitatea americană de informații a avertizat administrația Trump despre amenințarea virusului răspândit din orașul chinez Wuhan, de unde își are originea, și să devină o pandemie.

Al doilea mod în care serviciile de informații vor contribui la lupta împotriva COVID-19 este prin furtul secretelor.

Spionajul, deoarece un astfel de furt este cunoscut în mod obișnuit, se ocupă cu descoperirea informațiilor pe care alții vor să le păstreze în secret.

Cu pandemia COVID-19, informațiile americane vor putea oferi factorilor de decizie din Washington informații unice, indisponibile din orice altă sursă, despre secretele statului străin cu privire la virus, inclusiv dacă ratele lor oficiale de infecție ale guvernului sunt corecte.

Aceste secrete vor fi deosebit de importante pentru a fi descoperite în regimuri închise precum China, Rusia, Iran și Coreea de Nord.

Conform evaluărilor informațiilor din SUA, China a ascuns amploarea focarului viral inițial, în timp ce Rusia a avut inițial niveluri suspecte scăzute de infecții cu COVID-19, dar acum a impus blocaje draconice.

Informațiile americane și partenerii săi vor avea, prin urmare, roluri importante în verificarea cifrelor lor oficiale.

O parte din această informație provine din spionaj, tradiția străveche a recrutării resurselor umane cu acces la informații secrete relevante.

Fără îndoială, va proveni și din inteligența tehnică, cum ar fi inteligența semnalului sau inteligența imaginii, care indică înșelăciunea statului străin pe subiectul COVID-19.

Al treilea mod în care serviciile de informații vor juca un rol semnificativ în reacția la coronavirus și viitoarele pandemii este prin abordarea dezinformării.

Beijingul și Washingtonul sunt angajate în prezent într-o luptă de propagandă pentru cine conduce lumea în lupta pentru înfrângerea COVID-19 și, implicit, dacă guvernele democratice sau nedemocratice pot proteja mai bine cetățenii.

Pe măsură ce ratele de infecție în Statele Unite cresc exponențial și în timp ce decesele din Statele Unite le depășesc acum pe cele din China, Washingtonul pierde această luptă.

adio liberty
…fără drepturi, adio libertate…

Pentru a discredita public Statele Unite, guvernul chinez a promovat o teorie a conspirației conform căreia armata americană a fost responsabilă pentru importul noului coronavirus în China.

Indiferent dacă politburoul chinez o știe sau nu, afirmația sa falsă este de fapt o regurgitare a unei vechi teorii a conspirației din Războiul Rece dezvoltată de informațiile sovietice: faptul că armata americană ar fi dezvoltat HIV.

În operația Infektion, KGB a răspândit dezinformarea că HIV a fost produs la Institutul de Cercetări Secrete din SUA din Fort Detrick – în mod ironic, predecesorul facilității menționate, aflat acum în fruntea răspunsului american pentru informații la COVID-19.

Prin urmare, există o tristă convergență între dezinformarea sovietică anterioară cu privire la o pandemie și eforturile Statelor Unite de a contracara astăzi.

Nu este surprinzător faptul că în fața unui nou virus letal, fără leac, societățile sunt confuze, înspăimântate și în dezordine, și sunt o pradă ușoară pentru dezinformarea statului și a statului verso cetățeni.

În asemenea condiții, natura umană tinde să caute explicații, iar mâna ascunsă a unui guvern străin este un mod atractiv de a explica ceva altfel inexplicabil.

În timpul Războiului Rece, guvernul Statelor Unite a conceput o strategie de mare succes pentru a combate dezinformarea KGB despre HIV.

La începutul anilor 1980, președintele Ronald Reagan a înființat un grup interdepartamental pentru a face față dezinformării sovietice, grupul de măsuri active (AMWG), a cărui strategie a fost triplă: raportarea, analizarea și publicitatea.

El a descoperit rolul KGB în dezinformarea HIV din colectarea informațiilor, probabil de la un spion.

Înarmat cu aceste informații, AMWG a atribuit teoria conspirației Kremlinului și, într-o serie de întâlniri cu profil înalt cu lideri sovietici, Statele Unite au făcut public operațiunea de dezinformare a Kremlinului. La scurt timp după aceea, în 1987, Moscova a negat brusc teoria conspirației HIV.

Aceeași strategie este aplicabilă și astăzi pentru a contracara dezinformarea COVID-19. Statele Unite ar putea face bine să instituie un AMWG modern care să combată dezinformarea.

Cu toate acestea, în era social media, eforturile sale ar trebui să fie accelerate și ar avea nevoie de cooperarea companiilor de medii sociale în mare măsură nereglementate, care acum o fac mai rapidă, mai ieftină și mai ușor de răspândit dezinformarea ca niciodată în istorie.

În timpul Războiului Rece, KGB a răspândit dezinformarea despre HIV, plantând informații false în publicații obscure, înscriind așa-numitele dovezi pseudo-științifice, pe care mass-media sovietică și idioții utili din media vestică de stânga au raportat-o ​​ca un fapt consacrat.

Operațiunea sa de dezinformare a avut succes atunci când, în 1986, marile mass-media occidentale au reluat istoria.

Cu toate acestea, a fost o întreprindere lentă, laborioasă și complexă pentru informațiile sovietice. Dimpotrivă, tot ceea ce este necesar astăzi pentru a discredita guvernul Statelor Unite sunt falsele conturi de socializare și troll-ii online.

O altă mare diferență între răspunsurile din trecut și cele prezente ale Statelor Unite la dezinformarea pandemică este dezinformarea actuală a Casei Albe despre COVID-19.

Trump a făcut mai multe declarații false și înșelătoare despre virus și răspândirea acestuia. De asemenea, spre deosebire de președinții precedenți, Trump a fost întrebat dacă vreun guvern este sincer în acest sens. Recent el a susținut că fiecare țară răspândește dezinformări despre virus, ceea ce implică faptul că acest lucru nu este o problemă mare.

Al patrulea și ultimul mod în care inteligența poate ajuta la combaterea COVID-19 și a altor pandemii este prin supraveghere.

Aici, regimurile autoritare precum China au avantaje integrate enorme asupra democrațiilor liberale occidentale, care respectă statul de drept și libertățile civile.

China a implementat o supraveghere în masă intruzivă a cetățenilor săi pentru a combate virusul, folosind ID-uri digitale pentru a monitoriza mișcările oamenilor și chiar oferind recompense pentru informațiile referitoare la vecinii bolnavi.

În schimb, americanii nu au început încă să aibă o dezbatere de politică publică necesară urgent despre măsura în care sunt dispuși să își încalce confidențialitatea pentru a proteja sănătatea publică prin urmărirea contactelor cu infecțiile.

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai Americii, Israel, a implementat un program național de supraveghere digitală folosind tehnologia de urmărire a telefonului spyware.

Până la găsirea unui vaccin, care va dura probabil între 12 și 18 luni, americanii trebuie să se confrunte dacă sunt dispuși să adopte o supraveghere intruzivă similară cu cea a Israelului, lăsând deoparte metodele din China.

Unde este echilibrul americanilor între securitatea sănătății publice și libertățile civile?

Ar putea fi o legătură digitală constituțională legală în Statele Unite, probabil bazată pe reglementările de urgență pe timp de război și ce garanții ar trebui să necesite americanii pentru utilizarea datelor colectate?

Acestea nu sunt idei abstracte pentru dezbateri într-un seminar de drept convenabil. Acestea sunt probleme urgente în lumea reală.

Guvernul Statelor Unite are capacitățile tehnologice necesare pentru crearea unei rețele digitale interne similare cu cea israeliană.

În 2018, Curtea Supremă a Statelor Unite a decis (cu o majoritate subțire de 5-4) că, în general, autoritățile americane trebuie să obțină mandate pentru datele de geolocalizare de pe telefoanele mobile, dar că există anumite situații de urgență în cărora li se permite colectarea nejustificată, cum ar fi amenințarea cu bomba, urmărirea fugitivilor sau „pentru a proteja indivizii care sunt amenințați cu vătămări iminente.”

Congresul Statelor Unite trebuie să aibă o politică urgentă și o dezbatere legală dacă COVID-19 prezintă o astfel de urgență – o dezbatere care ar trebui să includă avertismente puternice de istorie despre planurile guvernului Statelor Unite de a colecta în mare măsură datele de comunicare.

În trecut, aceste programe americane puse în aplicare în timpul războaielor tindeau să continue în secret chiar și după încheierea acelor războaie.

Dacă Statele Unite creează o rețea digitală similară cu Israelul pentru a proteja sănătatea publică de la COVID-19, americanii ar trebui să caute supraveghere și transparență în acest sens, Statele Unite vor suferi aceleași efecte precum cele produse după dezvăluirile lui Edward Snowden.

În orice caz, cele patru moduri menționate mai sus sunt sigure că serviciile de informații vor ajuta cu siguranță să învingă COVID-19.

În momentul în care documentele vor fi declasificate în privința situațiilor de urgență de sănătate de astăzi, vor revela probabil că serviciile de informații își ajutau deja guvernele respective într-un alt mod, prin acțiuni secrete deniabile.

Principalul serviciu de informații israelian, Mossad, a efectuat o operațiune sub acoperire pentru a achiziționa kituri de test COVID-19 din străinătate.

Nu este dificil să ne imaginăm alte state care montează operațiuni similare. La final, serviciile de informații vor fi întotdeauna ultimul refugiu pentru statele suverane.

În ceea ce privește viitorul, guvernele din întreaga lume vor căuta cu siguranță un nou tip de informații contra-pandemice pentru a se asigura că nu vor mai fi niciodată surprinși.

Țările care au deja aceste resurse, precum Statele Unite, le vor răsplăti cu un statut mai înalt.

La fel cum a avut loc dezastrele de securitate națională anterioare din SUA, cum ar fi Pearl Harbor și 9/11, au făcut recenzii de informații din SUA pentru a se asigura că nu se vor mai întâmpla niciodată, astfel încât coronavirusul va face la fel.

Informațiile pandemice vor deveni o parte centrală a viitoarei securități naționale a SUA, alături de alte domenii precum contra-terorismul, contra-spionajul și securitatea cibernetică.

Din păcate, aceste tabere se pot ciocni, deoarece actorii de stat și non-statali exploatează căderea geopolitică a virusului pentru a efectua terorism, spionaj și lansa atacuri cibernetice.

Întrebări serioase – și procese viitoare fără îndoială – vor examina dacă răspunsurile confuze și inconsistente ale lui Trump la virus costă viața americană.

Însă, printre factorii de decizie, se poate spera că există un consens asupra faptului că unele dintre cele mai importante părți ale comunității de informații din SUA devin evidente doar în timpul situațiilor de urgență.


Până una-alta, tehnologiile sunt fabricate în China dar sunt utilate cu softuri americane!


privacy
ochiul inteligent te vede…

Coronavirus creează o criză pentru libertățile civile

Cu ordinele de a „bloca” localitățile – însoțite de pedepse penale în unele cazuri – care au acoperit deja peste 20 de milioane de californieni, guvernatorul Newsom a ordonat săptămâna trecută celor peste 40 de milioane de rezidenți din California să rămână acasă. Scrie The Independent.

Ordinul guvernatorului este însoțit de pedepse penale la nivelul infracțiunii, deși vorbește moderat de executarea penală și a solicitat respectul măsurilor în mod voluntar.

În timp ce trăiesc în mijlocul unei pandemii globale, guvernele locale și de stat emit diverse decrete pentru a atenua impactul asupra sănătății populației.

Cu toate acestea, pentru ca aceste ordine de sus să funcționeze fără tulburări sociale, cetățenii ar trebui să aibă încredere semnificativă în funcționarii de stat din sectorul local și în guvern, iar în cazul rezidenților din San Francisco și California, este o chestiune dificilă.

Dincolo de decalajul de credibilitate, aceste ordine sunt în mod efectiv verdictele de ”pedeapsă cu moartea” pentru nenumărate zeci de mii de întreprinderi mici și milioane de locuri de muncă, toate fără niciun proces adecvat, protecție egală sau drept de a fi audiate.

Administrațiile locale au ales câștigători și învinși: furnizorii de marijuana sunt „activități esențiale” în Santa Clara din San Jose, dar nu și magazinele de arme.

Cine sunt înțelepții administrației locale care au inițiat tendința națională de a forța americanii sănătoși să rămână acasă, uneori sub pedeapsa de închisoare și care decid care californieni își pierd locul de muncă și care întreprinderi mor în încercarea pentru a încetini răspândirea virusului?

Liderii locali și de stat din California au, de fapt, puțină experiență în domeniul siguranței publice, variind de la criminalitatea violentă împotriva cetățenilor din cauza reformei justiției penale, răspândirea rapidă a bolii în lagăre sau celor fără adăpost și furnizarea ilegală de refugii criminalilor căutați în țară.

Aceste soloane de aplicare a legii laissez-faire spun, de asemenea, dintr-o dată cetățenilor să își închidă afacerile fără riscuri și să suspende procesul corespunzător în această perioadă.

Unde am putea apela contra unor astfel de ordine neconstituționale? Instanțele sunt închise efectiv.

În calitate de proprietar de întreprinderi mici și cetățean educat, îmi este greu să fiu în acord cu acești lideri guvernamentali cu probleme de judecată și cu foame de putere.

Săptămâna trecută, sfaturile guvernatorului în ceea ce privește persoanele în vârstă și persoanele cu cele mai mari probabilități de a dezvolta afecțiuni grave de la virusul de a rămâne acasă au fost rezonabile și au fost urmate de mulți, inclusiv de familia mea.

Cu toate acestea, liderii orașului au acceptat această sugestie ca o scuză pentru a pune economia într-o situație de blocaj, punând întregul oraș la ”mândria” salvărilor sponsorizate de guvern, prin care grupurile favorizate vor primi întâietate preferențial.

Și ce se întâmplă cu efectele economice asupra sănătății mintale și ale declinării celei de-a șaptea economii fără locuri de muncă ale țării, cu potențiali ani de devastare economică care vor urma?

Cine va ajunge să plătească cheltuielile pentru persoanele care își pierd asigurarea de sănătate, locul de muncă, independența, demnitatea lor?

Nu vă faceți griji, liderii noștri spun: guvernul este aici pentru a vă ajuta! (iată socialismul de stat)

Acest focar de viruși este grav, dar care permite, în primul rând, suspendarea drepturilor și principiilor fundamentale ale societății liberale într-un moment de criză și semnalează în primul rând lipsa de încredere în aceste drepturi și principii.

Poate că cea mai îngrijorătoare este viteza cu care o populație amorțită se întoarce și accesează aceste indignări, acceptând în tăcere ceea ce ar putea fi o cedare a libertăților noastre pentru totdeauna, în timp ce continuăm să avem încredere în guvern pentru a face bine…

La nivel federal, politicienii s-au angajat să stabilească limpede care sectoare beneficiază de salvare și care sunt beneficiile angajaților, care sunt impuse unilateral companiilor care se confruntă brusc cu perspectiva de închidere din cauza lipsei de venituri și a inacțiunii forțate.

Parlamentarii nu pot rezista tentației de a se strecura în legislația proiectelor lor privind interesele lor.

La nivel de stat și local, birocrații și funcționarii aleși decid ce întreprinderi ar trebui să se deschidă și să se închidă, când ar trebui să fie impuse ajutoare, când ar trebui aplicate legile penale și când procesul corect de bază ar putea fi privat în numele unei amenințări la adresa sănătate publică.

Este posibil să fi fost necesar să se ia unele măsuri pentru a limita mișcările între anumite populații vulnerabile pentru a salva vieți, dar dacă prețul este libertatea noastră, independența noastră economică și sănătatea noastră mentală, atunci acest cost ar putea fi numit prea mult.

Virusul va pleca în lumea lui iar noi vom rămâne lezați definitv de măsurile impuse abuziv, chiar și unde nu era cazul, cu grave consecințe și pe termen foarte lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.