Spiritul ”Vestelor Galbene” a trecut Canalul Mânecii – proteste și la Londra

Să sperăm că nu vor câștiga doar producătorii și negustorii de veste galbene din aceste proteste care iau amploare și devine o mișcare cumva internațională.

Cine sunt protestatarii vestelor galbene din Marea Britanie? Se întreabă BBC.

Sute de oameni au pus jachete acelea de vizibilitate, imitând protestatarii francezi, în timp ce protestau în marș spre centrul Londrei împotriva reducerilor guvernamentale.

Organizatorii de la Adunarea Populară împotriva Austerității au descris marșul de sâmbătă ca fiind sosirea în Marea Britanie a mișcării „vestele galbene” care a lovit Franța din noiembrie 2018 și până în prezent.

Au adus chiar doi lideri de peste Canalul Mânecii pentru a încheia relația.

Dar nu sunt singurele grupuri care îmbrățișează spiritul vestelor galbene, și alți demonstranți pro-Brexit veniți în fața Parlamentului purtau faimoasele veste.

De ce demonstranții folosesc acest simbol?

Legătura franceză

„englezilor, vă stă bine galbenul!” scrie unul dintre demonstranți pe spatele vestei.

Doamna Martin din Franța, a spus: ”am venit să susțin britanicii, deoarece cerințele noastre împreună sunt aceleași cu cele care luptă împotriva austerității în toată Europa”.

Mulți protestatari au declarat că au fost inspirați de evenimentele din Franța.

Este un simbol de dreapta sau de stânga?

Între timp, un alt grup de protestatari era în afara Parlamentului, de asemenea în veste de culoare galbenă.

În Franța, ministrul de Interne, Christophe Castaner, a declarat că grupurile violente de extremă dreaptă și de extremă stânga au infiltrat protestele vestelor galbene.

Dar Tony Griffiths din Adunarea Populară, care a organizat marșul anti-austeritate al Regatului Unit, a spus că mișcarea „a izbucnit spontan pe străzi” și a însemnat lucruri diferite pentru diferiți oameni.

În Marea Britanie, protestatarii au afirmat că ei și-au cumpărat jachetele online, le-au luat la stand sau, în mai multe cazuri, au avut deja.

În timp ce protestatarii francezi erau în afara organizațiilor politice, marșul britanic anti-austeritate a reunit mai multe sindicate și grupuri, la care a participat laburistul John McDonnell.

Mulți participanți au spus că speră ca mișcarea să crească în Marea Britanie pentru a deveni la fel front de puternic precum omologul front francez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.