Start în programul “Panouri Fotovoltaice pentru casele izolate, finanțate 100% de stat”

Crăciunul ar putea veni cu lumină în cătunele izolate din România. Inspirate de demersurile celor de la Izolați în România, autoritățile au lansat în consultare publică programul Panouri Fotovoltaice pentru casele izolate, finanțate 100% de stat.

De acest proiect de finanțare din fondul de mediu ar putea beneficia 10.000 de locuințe.

Ministerul Mediului a anunțat că a elaborat un proiect de Ordin pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, care prevede o finanțare nerambursabilă de cel mult 25.000 de lei, inclusiv TVA, pentru fiecare casă izolată, ceea ce reprezintă 100% din valoarea eligibilă a proiectului.

Finanțarea se acordă pentru achiziţia sistemului fotovoltaic pentru o putere de cel puțin 1 kwp, având ca principale părți componente: panou fotovoltaic, încărcător, baterii (acumulatori), invertor, materiale conexiuni și siguranțe, modul comunicație GPS / contor inteligent de măsurare a energiei electrice produse și de înregistrare a funcționării instalației, structura de montaj a sistemului și tablou electric de curent continuu-alternativ.

De la Timișoara Dite Dinesz, realizator Izolați în România, a oferit mai multe detalii în emisiunea Aici. Acum. A vorbit despre subiect și Cornel Brezuică, președintele Administrației Fondului de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.