Statul Brunei introduce EXECUȚIA pentru homosexuali și adulteri

Supușii micului regat din Asia de Sud-est, Brunei, vor fi sub impactul unui nou set de legi, care include, printre altele, amputarea unei mâini sau a unui picior pentru infracțiunea de furt. (aceasta din urmă lege n-ar strica să fie introdusă și pentru aleșii noștri!)

Începând cu 3 aprilie în Brunei homosexualii și adulteri își riscă viața: micul stat islamic a introdus, de fapt, pedeapsele coranice, ca parte a implementării puternic criticate, a un nou cod penal bazat pe legea Sharia.

După 2014 aplicarea Sharia în Brunei, a devenit tot mai prezentă. Țară care în ultimii ani a adoptat o formă mai conservatoare a Islamului. Se anunțase de pe atunci, în 2014, intenția de a introduce, printr-o directivă oficială, legea Sharia – sistemul juridic islamic care impune pedepse corporale severe.

Directivă semnată de Sultanul din Brunei, care este unul dintre cei mai bogati lideri din lume, cu o avere personală de aproximativ 20.000.000.000 de dolari și care stă pe tron din anul 1967.

Legea aplicată doar musulmanilor – legea bazată pe Sharia se va aplica numai musulmanilor, care alcătuiesc aproximativ două treimi din populație.

În acest stat a fost de mult timp interzis consumul de alcool și sunt amenzi și condamnări pentru cei care nu merg la rugăciunile de vineri.

Indignarea ONG-urilor în apărarea drepturilor omului  – anunțul noului cod penal a fost întâmpinat cu nemulțumire de către grupurile pentru drepturile omului.

Amnesty International a îndemnat Brunei să „oprească imediat” punerea în aplicare a noilor sancțiuni, care sunt definite ca fiind „profund greșite”.

Unele dintre cazuri, subliniază ONG-ul internațional, „nu ar trebui să fie considerate chiar infracțiuni, inclusiv relații consensuale între adulții de același sex.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.