Statul Brunei introduce EXECUȚIA pentru homosexuali și adulteri

Supușii micului regat din Asia de Sud-est, Brunei, vor fi sub impactul unui nou set de legi, care include, printre altele, amputarea unei mâini sau a unui picior pentru infracțiunea de furt.(aceasta din urmă lege n-ar strica să fie introdusă și pentru aleșii noștri!)

Începând cu 3 aprilie în Brunei homosexualii și adulteri își riscă viața: micul stat islamic a introdus, de fapt, pedeapsele coranice, ca parte a implementării puternic criticate, a un nou cod penal bazat pe legea Sharia.

După 2014 aplicarea Sharia în Brunei, a devenit tot mai prezentă. Țară care în ultimii ani a adoptat o formă mai conservatoare a Islamului. Se anunțase de pe atunci, în 2014, intenția de a introduce, printr-o directivă oficială, legea Sharia – sistemul juridic islamic care impune pedepse corporale severe.

Directivă semnată de Sultanul din Brunei, care este unul dintre cei mai bogati lideri din lume, cu o avere personală de aproximativ 20.000.000.000 de dolari și care stă pe tron din anul 1967.

Legea aplicată doar musulmanilor – legea bazată pe Sharia se va aplica numai musulmanilor, care alcătuiesc aproximativ două treimi din populație.

În acest stat a fost de mult timp interzis consumul de alcool și sunt amenzi și condamnări pentru cei care nu merg la rugăciunile de vineri.

Indignarea ONG-urilor în apărarea drepturilor omului – anunțul noului cod penal a fost întâmpinat cu nemulțumire de către grupurile pentru drepturile omului.

Amnesty International a îndemnat Brunei să „oprească imediat” punerea în aplicare a noilor sancțiuni, care sunt definite ca fiind „profund greșite”.

Unele dintre cazuri, subliniază ONG-ul internațional, „nu ar trebui să fie considerate chiar infracțiuni, inclusiv relații consensuale între adulții de același sex.”

Articolul precedentRomânia a împrumutat 3 miliarde de euro de pe pieţele externe într-o singură zi
Articolul următorRoma – jurnaliști agresați la cimitirul Verano: arestat liderul roman al grupării extremiste Forza Nuova
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here