Statul moravurilor ușoare – se pretinde plătit dar nu prestează serviciul…!

statul este o tarfa
stie doar sa ia nu si sa dea

În Franța, unde prostituția este parțial incriminată, este ilegal să cumperi servicii sexuale, dar este legal ca o femeie sau un bărbat să vândă sex.

Și oricine vinde sex trebuie să plătească taxe ca toți ceilalți.

Însă, multe persoane aflate în prostituție – unele dintre ele nu se consideră „prostituate” și, prin urmare, consideră că ar trebui să aibă drepturile și protecția lucrătorilor.

În prezent acestea nu sunt eligibile pentru sprijinul venitului de la stat, în ciuda faptului că încasările lor sunt anulate de măsurile de izolare. Potrivit theconversation.com.

Organizațiile prostituatelor solicită guvernului să creeze un fond de urgență pentru a ajuta persoanele cele mai vulnerabile să supraviețuiască crizei.

Ca multe alte țări, Franța a introdus măsuri fără precedent pentru a combate răspândirea Covid-19:

…cetățenii sunt obligați să rămână în case și să evite contactele sociale și toate activitățile neesențiale s-au închis iar unii, puțini, fac munca online, de acasă.

Pentru persoanele care se prostituează, aceste noi reguli au dus la o pierdere semnificativă a veniturilor.

În 2016, a fost introdusă o lege care interzicea achiziționarea, dar nu și vânzarea de servicii sexuale.

Legea a fost concepută pentru a lămuri poziția statului privind prostituția, că aceasta este o formă de violență împotriva femeilor și contrară demnității umane. Nu și demnității statului în a încasa bani de pe urma ei…

Însă, grupurile comunitare de sănătate au criticat legea pentru creșterea stigmatizării și vulnerabilității celor care lucrează în prostituție.

Aceștia susțin că prostituatele, în special cele vulnerabile, cum ar fi migranții fără documente și persoanele care se confruntă cu abuzul de substanțe, au fost nevoite să adopte practici de lucru din ce în ce mai periculoase pentru a supraviețui.

Concurența și pentru că au fost din ce în ce mai puțini clienți, dintre care unii necesitau condiții riscante, cum ar fi sexul neprotejat, a făcut ca prostituatele să fie mai vulnerabile.

Trebuie să se ascundă de poliție pentru a-și proteja clienții și expune prostituatele la o violență mai mare.

Recent, organizațiile umanitare au evidențiat nesiguranța crescândă a lucrătorilor sexuali care nu pot lucra din cauza noilor măsuri de izolare.

Prostituatele izolate în casele lor nu își pot permite chiria și apelează la organizații de sănătate comunitare pentru alimente sau asistență medicală.

Nu este o problemă specifică doar pentru Franța, au fost raportate situații similare în toată lumea.

Lucrătorii din umbră

Ca răspuns la blocajul COVID-19, statul a fost de acord să subvenționeze până la 84% din salariile angajaților și a introdus o subvenție de 1.500 EUR pe lună pentru lucrătorii independenți.

Prostituatele care au dreptul de a trăi și de a lucra în Franța și care sunt înregistrate ca lucrători independenți, firesc, ar trebui să primească aceste subvenții fiindcă plătesc taxe.

Cu toate acestea, oricine lucrează ilegal în ceea ce se numește economie „subterană” sau „umbră” este exclus de la beneficiile lucrătorilor, inclusiv de la sprijinul pe venit, în ciuda faptului că trebuie să plătească impozite.

În Franța, oricine câștigă bani prin mijloace legale și ilegale trebuie să plătească impozite. Cu toate acestea, doar cei care lucrează legal obțin beneficii pentru lucrători, inclusiv noul ajutor de venit COVID-19.

Este un paradox: muncește la negru sau nu, toată lumea plătește impozite, dar… nu toți obțin drepturile și protecția lucrătorilor.

În situația actuală, oricine din economia neagră își pierde locul de muncă, nu primește niciun beneficiu. Însă taxele le plătea… 

Aceasta înseamnă că toate măsurile de atenuare introduse pentru a ajuta persoanele cu veniturile lor în timpul blocajului sunt inutile pentru o parte a populației.

Problema ridicată de grupurile activiste este că aceasta va împinge prostituatele vulnerabile să lucreze în continuare pentru a câștiga bani și va pune în pericol măsurile de sănătate publică, întrucât nu pot avea acces la venituri.

Aceste organizații susțin că înființarea unui fond de urgență pentru persoanele aflate în această poziție ar asigura că aceștia pot rămâne acasă și se vor izola fără să se expună.

Deși numerele exacte sunt dificil de determinat, există în jur de 30.000 de persoane implicate în prostituție în Franța, dintre care 93% sunt străine și multe dintre acestea sunt vulnerabile și nu pot apela la sprijinul guvernamental.

Grupurile de sănătate comunitare și organizațiile de lucrători sexuali au început să strângă bani pentru a ajuta persoanele nevoiașe.

De asemenea, au scris președintelui francez Emmanuel Macron pentru acordarea de fonduri de urgență pentru sprijinirea prostituatelor în timpul blocajului, deoarece aceste organizații nu sunt în măsură să răspundă cererii de ajutor.

Parlamentarilor i-au scris Marlène Schiappa, secretar de stat pentru egalitatea de gen, pentru a evidenția situația dificilă a prostituatelor în timpul crizei.

Toată lumea susține că sprijinul statului este esențial pentru a se asigura că persoanele vulnerabile nu sunt forțate să iasă din izolare pentru a câștiga bani, punându-și pe ei înșiși și pe ceilalți în pericol.

Politica în chestiunea prostituției

Până acum, guvernul a refuzat să acorde asistență acestor prostituate.

Schiappa a declarat că ar fi „foarte complicat” pentru stat să compenseze persoanele care lucrează ilegal, inclusiv lucrătorii sexuali nedeclarați.

Încă de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, guvernul francez consideră toate persoanele care lucrează în prostituție, drept victime ale exploatării care au nevoie de salvare și reabilitare și se limitează la ajutorarea celor care doresc să abandoneze prostituția.

Dar taxele statul știe să și le ia…! Partea lui de complicitate la exploatare…

Statul sprijină persoanele care doresc să înceteze vânzarea sexului printr-un program de ajutor social și financiar oferit prin organizații de caritate și organizații pentru drepturile femeilor.

Însă, cercetările recente dezvăluie că acest pachet de asistență rămâne subfinanțat și aplicat în mod neuniform.

De asemenea, el a fost criticat pentru că a ajutat mai puțin de 100 de persoane pe an să iasă din prostituție, de când a fost introdus programul, în 2017.

Dacă statul francez își menține poziția politică actuală, este puțin probabil să le compenseze pe prostituatele vulnerabile pentru câștigurile pierdute, dacă ele nu doresc sau nu pot abandona prostituția.

În schimb, statul va continua să direcționeze oamenii către programul său de ieșire sau către organizații de caritate pentru sprijin.

Cu toate acestea, politicile care nu răspund nevoilor de bunăstare ale prostituatelor sau ale persoanelor care trăiesc mai general în economia „subterană”, riscă să pună în pericol viața și să submineze măsurile mai largi de sănătate publică care vizează combaterea epidemiei.

Ideea este una singură: statul știe doar să încaseze (indiferent cum muncești, legal sau nu) și să nu dea nimic… 

Astfel, statul este o mare târfă care …se pretinde plătită dar care nu prestează serviciul…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.