Ştiai că ţuica de prune este un medicament excelent împotriva mai multor afecţiuni?


Dacă este consumată cu moderaţie, ţuica de prune ajută foarte mult organismul, aceasta fiind un remediu extrem de sănătos împotriva problemelor de inimă, de ficat sau de sânge.

Spre exemplu, ţuica de prune fiartă ajută foarte mult la problemele de ficat datorită vitaminelor A, B,C,D, pe care le conţine datorită fructelor naturale din care a fost făcută. Ţuica de prună ajută la reglarea funcțiilor hepatice, detoxifierea ficatului, combaterea constipației și tratarea dischineziei biliare. De asemenea, ţuica de prune este foarte bună atunci când o persoană este anemică, iar organismul este ajutat datorită nivelului ridicat de fier conţinut de ţuica de prune.

În plus, ţuica de prune ajută la scăderea colesterolului şi previne ateroscleroza. Specialiştii recomandă ca ţuica de prune să nu fie consumată în exces pentru că doar aşa organismul este ajutat corespunzător. Femeilor le este recomandat să consume un pahar de 40 ml într-o zi, în timp ce bărbaţilor li se recomandă un pahar de 50 ml. În plus, pentru ca ţuica de prună să aibă aceste beneficii pentru sănătate trebuie să fie realizată în mod natural şi nu luată din comerţ.