Știință – Mana cerească? – Hrană creată din aer, cu ajutorul electricității

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cum se pot crea produse alimentare (în pulbere) cu energia electrică.

Alimentul proteic făcut dintr-un amestec de ingrediente, prezente până și în deșerturile planetei: în viitor, ar putea servi pentru a hrăni o populație tot mai în creștere, sau pentru a obține hrana pentru animale.

Un grup de oameni de știință finlandezi au reușit să obțină un produs alimentar pornind de la aproape nimic folosind electricitatea. Este vorba despre un produs alimentar real, este de fapt un pic îndrăzneț: un amestec de trei ingrediente găsite practic peste tot pe Pământ și supunerea acestora la o descărcare electrică, cercetătorii au produs astfel o pulbere care conține 50% proteine ​​și 25% carbohidrați și cu restul, proprietățile nutritive împărțite printre grăsimi și acizii nucleici (ADN și ARN).

Randament modest – Echipa de la Lappeenranta University of Technology și VTT Technical Research Center, a amestecat apă, dioxid de carbon și microbi, într-un bioreactor (un dispozitiv adecvat pentru creșterea organismelor biologice) mare cât o ceașcă de cafea. Prin supunerea amestecului la electroliză, se produc o serie de transformări chimice care au loc datorită energiei electrice, a obținut o pulbere cu valoare nutritivă. Nu multă, de fapt, pentru a crea un gram din această substanță sunt necesare două săptămâni de muncă.

Știință - Mana cerească? - Hrană creată din aer, cu ajutorul electricitățiiAmbițiile. Scopul oamenilor de știință este de a dezvolta un proces de producție de alimente, care sunt de 10 ori mai eficiente decât fotosinteza, care nu ocupă parcele de teren valoroase, nu scad resursele agricole și de apă care urmează să fie alocate fermelor și poate ajuta pentru combaterea foametei la nivel mondial. S-ar putea folosi energia din sursele regenerabile, de exemplu, cea eoliană. Pulberea de proteine ​​ar putea fi exploatată mai întâi pentru a hrăni vitele, dar au în vedere și dezvoltarea a unei mașini capabile să creeze pulberi comestibile în cantități mari care ar putea fi pusă la punct în cel puțin un deceniu.

Ingredientele, cu toate acestea, nu au fost alese la întâmplare: „Toate materiile prime sunt disponibile în aer. În viitor, această tehnologie poate fi transportată, de exemplu, în deșerturi și alte zone în care suferă de foame. Sau pot servi pentru crearea unui reactor casnic, în care consumatorul să își poată face acasă proteine ”  au spus cercetătorii. Sinteză focus it

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •