Știri pozitive despre focarele COVID-19 din întreaga lume

Știri pozitive despre focarele COVID-19 din întreaga lume

Iată un scurt rezumat al evenimentelor optimiste pentru a vă menține moralul ridicat, motive pentru care situația globală nu este la fel de rea cum ar putea crede o mare parte a mass-media. Potrivit goodnewsnetwork.com.

1) Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) spun că acum sunt în dezvoltare 20 de vaccinuri coronavirus

Deși există încă unele obstacole logistice și financiare care vor trebui depășite în cursa pentru a livra publicului un vaccin COVID-19, reprezentanții OMS spun că lucrează cu oameni de știință din întreaga lume pentru a testa și dezvolta 20 de vaccinuri diferite.

„Accelerarea acestui proces este cu adevărat dramatică în ceea ce privește ceea ce suntem capabili să facem, pe baza lucrărilor începute cu SARS, începute cu MERS și acum utilizate pentru COVID-19”, a declarat dr. Maria Van Kerkhove, la o conferință de presă de la Geneva săptămâna trecută, potrivit CNBC.

Corpul cercetărilor colective este „remarcabil”, deoarece vaccinurile sunt în dezvoltare la numai 60 de zile după ce unii oameni de știință internaționali au decodat secvența genetică a virusului și l-au împărtășit cu restul lumii.

Unul dintre vaccinurile, care este deja testat pe numeroși voluntari americani din Seattle – a ilustrat deja „viteza fără precedent” cu care comunitatea medicală lucrează împreună pentru dezvoltarea unui vaccin.

O echipă de cercetare USask și oameni de știință colaboratori din toată țara au primit un milion de dolari pentru a dezvolta modele și a testa candidații pentru vaccin.

2) De la indivizi la țări și guverne țărilor: lumea oferă tuturor măștile de protecție

Nu numai că un stilist francez fabrică măștile de față și le dăruiește gratuit, dar demonstrează și modul în care și alți oameni își pot face propriile lor măști.

În Carolina de Nord, o fabrică de textile se pregătește să înceapă să producă 10 milioane de măști pe săptămână.

O serie de companii internaționale de modă și-au redirecționat echipele de producție pentru a produce și măști.

Multe companii și școli și-au donat rezervele lor de măști de față spitalelor aflate în dificultate.

Alte companii majore de tehnologie, cum ar fi Facebook și Apple, donează milioane de măști și consumabile medicale facilităților medicale din SUA.

Companiile chineze își trimit stocurile de măști de față în țările europene tocmai lovite de virus. Se pare că Taiwanul donează 100.000 de măști Statelor Unite.

Programele medicale de televiziune și-au donat recuzita pentru consumabile medicale spitalelor cu probleme din America de Nord.

3) Pe măsură ce orașele lumii se confruntă cu focare, poluarea se estompează

Întrucât orașele încurajează auto-izolarea, poluarea aerului se estompează.

În ultimele săptămâni, imagini prin satelit au relevat reduceri semnificative ale poluării aerului, în special în California, Seattle și New York dar în toate marile metropole europene sau și de oriunde în lume.

Potrivit CNN, oamenii de știință din mediu estimează că îmbunătățirea calității aerului ar putea salva colectiv până la 75.000 de oameni de la moartea prematură.

4) În timp ce medicii se îngrijorează de deficiențele potențiale de ventilatoare, cercetătorii dezvoltă mai multe soluții low-cost

Într-un atac de geniu, un om de știință de la Universitatea din Minnesota susține că a pornit „la capacitate maximă pe MacGyver” pentru a construi un ventilator improvizat în câteva ore.

Deși echipa sa și-a revizuit proiectul pe mai multe prototipuri, cu speranța de a-l depune în cele din urmă pentru aprobare la FDA, el spune că ventilatorul economic este unul care ar fi confortabil oricui îl folosește.

Cercetările medicale continuă în Italia, un număr de ingineri s-au angajat să fabrice piese respiratorii gratuite la imprimante 3D pentru spitalele lor locale. Începând de săptămâna trecută, inginerii startup Isinnova au declarat pentru Forbes că au tipărit cu succes peste 100 de piese.

Între timp, oamenii de știință din MIT publică instrucțiuni de tip open source și cercetează cum să construiască ventilatoare ieftine.

5) Comunitățile și țările care deschid noi căi de divertisment gratuit, accesibil maselor largi

Pe lângă italienii care cântă melodii împreună de la balcoanele lor, proprietarii de case cinematografice au început să prezinte filme clasice pentru divertismentul vecinilor.

Ca mijloc de a-și amuza oamenii auto-izolați în timpul izolării globale, multe servicii online și-au făcut serviciile gratuite și pentru public.

Pentru început, Amazon a deblocat peste 40 de noi spectacole pentru copii pentru toți clienții lor, care pot urmări gratuit, indiferent dacă se înscriu la Prime sau nu.

Platforma audiobook Audible a lansat, de asemenea, o serie de cărți audio gratuite pentru a permite utilizatorilor să transmită fluxuri de pe dispozitivele lor.

„Atâta timp cât școlile vor fi închise, vom fi deschiși. Începând de astăzi, copiii din întreaga lume pot primi instantaneu o colecție incredibilă de povești, inclusiv titluri în șase limbi diferite, care îi va ajuta să continue să viseze, să învețe și să fie pur și simplu copii ”

„Toate poveștile sunt gratuite pentru streaming pe desktop, laptop, telefon sau tabletă. Explorați colecția, selectați un titlu și începeți să ascultați. Este atât de ușor.”

Peste 2.500 de muzee și galerii de artă s-au asociat cu Google pentru a oferi tururi virtuale gratuite și expoziții ale colecțiilor lor iubitorilor de artă din întreaga lume.

6) Peste 100.000 de oameni s-au recuperat deja de la nivel mondial

Conform cercetărilor de la Universitatea Johns Hopkins, peste 100.000 de pacienți COVID-19 au făcut deja recuperări complete de la infecție și acest număr ar putea foarte bine să crească din ce în ce mai mult pe măsură ce tot mai multe tratamente potențiale sunt testate în întreaga lume.

Dacă acest lucru nu ar fi fost suficient, chiar și pacienții cu vârsta de 90 de ani au reușit, de asemenea, să se recupereze de la virus.

Întrucât orașele chineze se vor redeschide treptat publicului acum, după ce au preluat virusul sub control cu mai puțin de 10 noi infecții raportate în fiecare zi, alte țări vor avea recuperări similare în următoarele luni.

8) Celebritățile și companiile au contribuit cu milioane la nutriția și îngrijirea persoanelor cu risc

De la bucătarul vedetă José Andrés la Fundația Bill Gates, milioane de dolari sunt donați unor noi cercetări privind coronavirusurile și organizațiile de caritate care hrănesc familiile pe vremea izolării.

Este dificil de cuantificat câte resurse sunt furnizate cauzei, dar este suficient să spunem că este …o mulțime!

9) Indiferent unde te uiți, vezi oameni care se respectă, se iubesc frățește

Oamenii și întreprinderile mici distribuie mâncare vecinilor în vârstă în stare de izolare; copiii au grijă de persoanele fără adăpost; utilizatorii de social media creează grupuri de „îngrijire” pentru a se sprijini reciproc și a împărtăși informații utile; oamenii împărtășesc hârtia igienică cu membrii comunității.

Există și mai multe povești de bunătate și compasiune, care sunt raportate în fiecare zi din toată lumea, așa că nu uitați să vă mențineți capul sus în săptămânile următoare și să vă reamintiți-vă că această situație este posibil să nu fie la fel de groaznică, cum ar putea  social media să te facă să crezi.

Comentează aici sub articol și spune-ne dacă știi oameni de fapte mari, asociații, grupuri, firme, oricine… despre care știi sigur că ajută oamenii, fac ceva util pentru traversarea cu bine și împreună a acestor vremuri de năpastă.

Distribuie pe Facebook acest articol, pentru ca să dai un strop de speranță celor care deznădăjduiesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.