Structurile construite de vechile civilizații erau portaluri spre lumea zeilor?

Există în lume câteva situri arheologice care ar putea fi ceva mai mult decât niște monumente antice. Credințele civilizațiilor străvechi nu sunt ușor de înțeles și nu vom ști niciodată sigur ce i-a determinat pe acei oameni să construiască structuri megalitice impunătoare, care au rezistat zeci de mii de ani.

Ceea ce știm până acum este că oamenii străvechi aveau cunoștințe mult mai vaste decât credem noi și că, deși există unele diferențe, civilizațiile antice au un lucru în comun: toate își îndreptau privirile către cer și toate au integrat astronomia în impunătoarele construcții pe care le-au lăsat în urmă.

Încă de la începuturile civilizației, oamenii s-au uitat la stele și s-au întrebat ce se află dincolo de planeta pe care trăim.

De exemplu, aztecii nu cunoșteau roata (potrivit istoriei oficiale), dar erau niște astronomi excelenți. Sumerienii și egiptenii au inclus astronomia în religie cu mii de ani înaintea culturilor precolumbiene.

Așadar, ar trebui să concluzionăm că structurile construite de aceste civilizații erau, de fapt, portaluri spre lumea zeilor? Ar putea fi acestea niște portaluri care le permiteau să călătorească (mental sau fizic) spre alte dimensiuni?

Și, mai important, credeau strămoșii noștri că nu suntem singuri în Univers?

Poarta stelară antică sumeriană de pe râul Eufrat

Sumerienii au fost printre primele civilizații care au realizat și documentat cercetări despre univers. Numeroase artefacte descoperite în delta dintre Tigru și Eufrat reprezintă descrieri ale constelațiilor, iar unele sigilii și basoreliefuri conțin imagini ale zeilor care trec prin portalurile dintre cele două lumi.

Scriitoarea Elizabeth Vegh susține, în una dintre cărțile sale, că în apropierea orașului Eridu exista un astfel de portal, care în prezent este inundat de râul Eufrat. Oricât de nebunesc ar părea, cum nimeni nu a cercetat această ipoteză, poarta stelară râmâne o posibilitate.

Ranmasu Uyana, Sri Lanka

Cercul rotativ al universului sau Sakwala Chakraya este unul dintre cele mai misterioase situri arheologice din lume.

Legenda spune că structura este o poartă stelară care poate fi folosită pentru a călători în spațiu, iar gravurile de pe granitul din care este realizată sunt, de fapt, hărți care îl ajută pe călător să navigheze.

Astfel de discuri nu sunt caracteristice doar hinduismului: amerindienii, egiptenii și multe alte culturi foloseai hărți circulare ale stelelor.

Totuși, nu există nicio dovadă cum că la Ranmasu Uyana ar exista o poartă stelară, iar arheologii susțin că această idee este absurdă și că gravurile nu sunt altceva decât o hartă veche a lumii.

Poarta Soarelui, Tiahuanaco, Bolivia

Situată în apropierea Lacului Titicaca, Poarta Soarelor este o structură megalitică a cărei vechime este estimată la 14.000 de ani. Atunci când a fost descoperită, în secolul al XIX-lea, Poarta avea o crăpătură imensă și se crede că ea nu se afla pe amplasamentul ei original.

Poarta Soarelui a fost construită dintr-un singur bloc de piatră și cântărește aproximativ zece tone. Simbolurile și inscripțiile de pe monument au o semnificație astronomică și astrologică.

De exemplu, una dintre imaginile sculptate în misteriosul megalit pare a fi o ființă umană care poartă căști de protecție dreptunghiulare, ceea ce a dat naștere multor speculații cu privire la scopul porții.

Deși nu putem ști dacă cei care au construit măreața structură credeau că pot vizita o altă lume trecând prin această poartă, un lucru este sigur: erau extrem de preocupați de misterele universului.

Abydos, Egipt

Datând din perioada Predinastică, acest oraș egiptean ar putea fi cel mai vechi din Africa, dar și din lume. Abydos este format din mai multe temple și o necropolă regală.

Cel mai ciudat este, însă, templul mortuar al lui Seti I, care conține reprezentări grafice ale unor mașini care seamănă cu niște elicoptere. Mai mult, modul în care se spune că a fost descoperit mormântul lui Seti I este și mai straniu.

Aparent, o femeie pe nume Dorothy Eady, care susținea că este reîncarnarea unei fete care a trăit în Egiptul antic, a fost cea care le-a dezvăluit arheologilor amplasamentul monumentului funerar, ea știind inclusiv unde se aflau încăperile secrete.

Se știe că egiptenii credeau că mormintele le vor servi drept casă în viața de apoi, dar este oare posibil ca ele să fi fost un soi de portaluri care le permiteau să călătorească în timp?