Studenţi români premiaţi la Olimpiada de matematică

3
Studenţii la Matematică ai Universităţii Bucureşti au obţinut patru medalii, dintre care una de aur, la Olimpiada din Macedonia.
Studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti au obţinut patru medalii, dintre care una de aur, la Olimpiada din Macedonia organizată de Societatea de Matematică a Europei de Sud-Est, la care au luat parte 84 de studenţi din 18 universităţi din lume.
Olimpiada a avut loc în perioada 28 februarie – 5 martie, iar echipa Universităţii din Bucureşti, coordonată de conf. univ. Cornel Băeţică şi lector Gabriel Mincu, a fost compusă din patru studenţi aflaţi în anul I sau II la Facultatea de Matematică şi Informatică, care au obţinut o medalie de aur (Andrei Comăneci), două medalii de argint Evgnosia-Alexandra Kelesidis şi Andreea Maria Popa şi o medalie de bronz Daniel Bănaru.
La cea de a XI-a ediţie a olimpiadei organizate de Societatea de Matematică a Europei de Sud-Est au participat 84 de studenţi din 18 universităţi din ţări precum Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina, potrivit reprezentanţilor Universităţii Bucureşti.
Studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică participă la această olimpiadă din anul 2009, anul trecut obţinând cinci medalii, între care una de aur.
Facebook Comments