Studii fără granițe. Tinerii basarabeni vor studia în România, la Galați

Au lăsat în urmă părinţi şi prieteni şi au plecat spre România cu speranţa că vor avea un viitor mai bun. Zeci de studenţi basarabeni au părasit Republica Moldova şi timp de câţiva ani vor fi studenţi în România. Mulţi dintre ei ar vrea să se stabilească aici pentru că sunt convinși că aşa îşi vor găsi locuri de muncă mult mai bine plătite.

La lăsarea întunericului, campusul universitar din Galați s-a animat de sosirea primului autocar cu studenți basarabeni.

Timizi, dar și nerăbdători, tinerii au coborât încărcați cu bagaje. Unii s-au bucurat că s-au reîntâlnit cu vechi prieteni, în orașul de pe Dunăre.

Printre tinerii veniți la Galați, am întâlnit-o pe Adriana. Are 19 ani și planuri mari pentru viitorul ei în România.

„Am ales România deoarece îmi doresc studii mai calitative și un viitor mai bun” – Adriana, studentă Management, Univ. Dunărea de Jos, Galați.

Pentru ca despărțirea de familie și de locul de baștină să fie mai ușoară, și-a încărcat bagajele cu tot felul de bunătăți de acasă.

Și ceilalți boboci au venit mânați de optimism și de farmecul vieții studențești.

Tinerii vor depune ultimele acte, pentru înscrierea lor la facultăți și vor fi repartizați în camerele din cămine.

În total, la Universitatea Dunărea de Jos din Galați studiază circa 600 de tineri moldoveni, la facultăți precum: Drept, Managment, IT, Chimie alimentară și Inginerie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.