Studiu despre copiii pedepsiți fizic de către părinți

studiu parenting

Palma la fund constituie o metodă de parenting folosită dintotdeauna. Unii o aprobă ocazional, în timp ce alţii o resping cu desăvârşire. Pentru a elucida ce efect are admonestarea de acest gen asupra copiilor, oamenii de ştiinţă au efectuat o serie de cercetări cu rezultate contradictorii. Iată în detaliu ce presupun, alături de sfatul specialistului în acest sens.

Studiu cu privire la efectele negative ale unei palme la fund

La nivel mondial, majoritatea copiilor (80%) sunt loviţi la fund sau pedepsiţi în mod fizic de către părinţi, conform unei statistici UNICEF din 2014. Dilema dacă părinţii trebuie şi pălmuiască copiii pentru a corectă un comportament greşit este dezaprobată de la bun început de argumente de natură etică, religioasă şi ce ţin de drepturile omului atât în SUA cât şi la nivel mondial.

Experţii de la Universitatea Texas din Austin şi Universitatea Michigan au creat o metaanaliză ce a comprimat 50 de ani de cercetare cu privire la pălmuirea copiilor. Cu cât aceştia sunt mai des loviţi, cu atât sunt şanse mai mari şi sfideze părinţii şi manifeste un comportament anti-social crescut, agresivitate, probleme mentale şi dificultăţi cognitive. Acest studiu a fost publicat în Revista de Psihologia Familiei şi a implicat 5 decenii de cercetare şi mai mult de 160 000 copii. Este cel mai amplu studiu de acest tip ce implică rezultate asociate cu palmuierea şi efectele acesteia. CITEȘTE DETALII FOARTE IMPORTANTE: qbebe