SUA – împușcături într-o școală din Florida: cel puțin 17 morți și zeci de răniți

Autorul tragediei a fost arestat: un fost elev de 18 ani.

La un liceu din Parkland, Florida: sunt cel puțin 17 morți și zeci de răniți. A tras cu o pușcă de asalt în mulțime – a făcut-o un elev exmatriculat, Nicholas Cruz, care fusese eliminat din școală din motive disciplinare. După o fugă inițială, criminalul  a fost arestat.

Alarma la Liceul Marjory Stoneman Douglas a avut loc la 14 februarie 2018, în jurul orei 3.15pm, ora 18.15 în Europa. Elevii institutului, aproximativ 3 mii, au fost evacuați.

Potrivit declarațiilor unor martori printre victime ar fi și un profesor care ar fi protejat un elev cu corpul său. Într-o conferință de presă, șeriful a confirmat faptul că sunt 17 victime, doisprezece au fost uciși în interiorul școlii, trei în afara clădirii și doi au murit la spital.

Cine este tănârul de 18 ani, care a deschis focul: Nicholas Cruz, considerat de profesori ”un copil dificil” și descris de martori că a deschis focul în timp ce purta o mască de gaze, apoi, a reieșit faptul că el a avut contacte prin intermediul unor rețele social, pe internet, cu grupuri pasioante de arme și a participat la mai multe chatroom-uri pe YouTube unde se ”predau” lecții despre producția de bombe, potrivit Fox.

Trump:  „Nici un copil, nici un profesor sau orice altă persoană nu ar trebui să se simtă nesigur într-o școală americană,“ tweetează Donald Trump, exprimându-și condoleanțele pentru victimelor din Florida.