SUA – liber după 23 de ani de închisoare – a fost condamnat în mod greșit

23 ani inchis pe nedrept
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lamonte McIntyre, de 41 de ani, a petrecut mai mult de jumătate din viața sa în spatele gratiilor, dar era condamnat nevinovat.

„Este frumoasă lumea din afara închisorii.” Acestea au fost primele cuvinte rostite de un om liber Lamonte McIntyre,  în vârstă de 41 de ani din Kansas, în mod eronat condamnat pentru crimă dublă în 1994. El a petrecut 23 de ani, mai mult de jumătate din viața sa în spatele gratiilor și niciodată nu a încetat să se proclame nevinovat . „Nu a existat nici o dovadă reală a implicării lui în aceste omucideri”, a spus avocatul omului. „A fost arestat după numai 20 de minute de interogare: ne confruntăm cu o nedreptate”.

„Ancheta a fost făcută în pripă și în mod superficial”, a spus un reprezentant al proiectului Midwest Innocence, o organizație care a colaborat pentru eliberarea omului.

Mama lui, Rose McIntyre, care a fost, de asemenea, prezentă în timpul arestării care a avut loc în urmă cu 23 de ani, a mulțumit, cu lacrimi în ochi, „mulțumesc la toți cei care nu au renunțat la proclamarea nevinovăția lui Lamonte“. „Când am aflat că aveam să fiu eliberat, îmi venea să strivesc  pământul de fericire”, a încheiat femeia, „acum vreau doar să se bucure de lumina soarelui”. Sinteza portivit tgcom24.


Avem nevoie de justiție, de lege, de judecători și de măsuri contra acelora care, dacă ar trăi în mijlocul oamenilor, ar continua să le dăuneze sau lumea ar fi o junglă… Însă, pentru asta sunt școliți și înscăunați judecătorii… apoi plătiți cum se cuvine… Ei nu trebuie decât să se lepede de politică, de grupuri, de înrolare în fel de fel de sisteme și să fie chemați sufletește pentru misiune, să aibă har. Un judecător nu cântărește, nu e aprozarist, el, în lumina legii, nu este un robot, dreptatea este o chestiune spirituală și nu are ce căuta ca simbol al ei oarba aia, sau cântarul… cântarul duce cu gândul la tarabe, la comerț… cu dreptatea nu se face comerț. A fi judecător este mai mult decât un căutător de  vinovăție și pedepsitor.

Vă rugăm să spuneți, în astfel de cazuri, precum cel prezentat mai sus, cum ar putea acel judecător care a dat sentința fără probe suficiente, să despăgubească un om pentru cei 23 de ani de închisoare: cu bani mulți?… cu scuze publice formale, cu demisia? …Să fie închis și judecătorul 23 de ani?

Nu știm, probabil că sistemul numit justiție ar trebui creat în mod diferit față cum este. Probabil prea lesne se ajunge la să fii numit judecător. Probabil un judecător care dă sentințe eronate nu pățește nimic pentru asta. Dintotdeauna și oriunde în lume a fost nedreptate chiar în casa dreptății, judecătoria. Arareori ajunge să fie judecător un adevărat om, evoluat spiritual, cu înaltă pregătire și mai ales cu vocație. Umanitatea mereu a mers prost în ce privește chestiunile spirituale, precum este și dreptatea, taman fiindcă rareori a fost omul potrivit la locul potrivit. În rest, am avansat doar tehnologic… celelalte merg în regres accelerat.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •