SUA: Uraganul Florence – inundații devastatoare – deja 5 morți

Numărul de morți crește la cinci: printre aceștia o mamă și fiul ei zdrobiți de un copac

Washington, 15 septembrie 2018 – Uraganul Florence ieri a ajuns deasupra uscatului de pe coasta de sud-est a Statelor Unite și își continuă marșul său mutându-se în Carolina de Sud, chiar dacă a fost declasat la un nivel de furtună tropicală

Uraganul merge spre Sud-vest cu vânturi care rămân peste 110 kilometri pe oră, maximul fiind de 300 km/h și, potrivit experților este încă capabil să provoace inundații.

Alerta de posibile „valuri care pun viața în pericol“ și „inundații catastrofale de apă dulce“ în anumite părți ale Carolina de Sud și de Nord. „Furtuna va continua să lovească violent încă ținutul nostru pentru câteva zile“, a declarat guvernatorul Carolina de Nord, Roy Cooper, care a descris severitatea precipitatiilor drept „un eveniment nevăzut în ultimii 1000 de ani”.

deși sunt loviți de o calamitate, oamenii nu mai prididesc făcând selfie…

Ieri, uraganul a provocat cinci morți. În Wilmington, o femeie și copilul ei au fost zdrobiți de un copac care a căzut peste casa lor, în timp ce o altă femeie a fost lovită de un atac de cord. În ținutul Lenoir, un bărbat a fost electrocutat în timp ce conecta un generator. Cea mai recentă victimă este din Kinston: un om de 77 de ani a fost găsit mort în fața casei sale, probabil lovit de vântul foarte puternic când s-a dus să-și verifice câinii de vânătoare.

Florence nu este deloc sfioasă!

Până în prezent, peste 2.100 de zboruri au fost anulate, în timp ce North Carolina, Emergency Management a numărat aproape 640.000 de persoane rămase fără electricitate.

Președintele Donald Trump a anunțat o vizită în zonele afectate săptămâna viitoare și a felicitat autoritățile, adică Agenția Federală de Management în Situații de Urgență (FEMA) și Protecția Civilă Americană, care au dat răspunsul corect la dezastrul care a afectat zonele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.