Sucul de mere și sănătatea ficatului

cură de detoxifiere

 Detoxifierea ficatului cu suc de mere este foarte cunoscută pentru eficientă sa. Ficatul este unul dintre cele mai mari și importante organe ale corpului, având peste 500 de funcții.

Nu ne putem recupera în urma unor boli decât dacă avem ficatul sănătos, deoarece atunci când este afectat, ajunge să fie slăbit și încărcat cu toxine, fapt ce are urmări și asupra celorlalte organe. De aceea, este necesar că la o anumită perioadă de timp să facem o detoxifiere.

Detoxifierea ficatului cu suc de mere se poate realiză acasă în 24 de ore, de preferința într-un weekend sau în concediu, pentru că în ziua sau zilele următoare să vă puteți odihni. Orice detoxifiere este epuizantă, căci corpul elimină multe substanțe pline de impurități care s-au depozitat, ceea ce înseamnă că veți petrece mult timp la toaletă.

 În ce constă această detoxifiere?

Înainte se recomanda să vă pregătiți ficatul și organismul pentru acest proces, că să nu îl resimțiți apoi foarte dur, din pricina scăderii bruște a caloriilor. De exemplu, timp de trei până la cinci zile înainte de detoxifiere puteți mânca ușor, fără grăsimi și prăjeli, fără alimente procesate sau cu multe E-uri, fără a consumă alcool, cafea sau alte sucuri decât cele naturale, întrucât acelea supraîncărca ficatul.

Cel mai bine este să mâncați o mulțime de mere când va este foame. Acest tip de detoxifiere ajută atât la eliminarea reziduurilor, dar în unele cazuri, când pe lângă sucul de mere bogat în acid malic se folosesc și ulei de măsline și sare amară, care împreună ajută și la eliminarea calculiilor biliari.

 Ce trebuie să consumați?

Metoda clasică pentru detoxifierea ficatului cu suc de mere a fost creată de Frank Roberts, un botanist celebru în anii ’50. Acesta propunea folosirea a 30 ml de ulei extravirgin de măsline, luat la fiecare oră pe stomacul gol, după care trebuie să se bea o cantitate ridicată de suc de mere și să se consume numai fructe și legume timp de două zile, având grijă că ultima masă să se ia în jurul orelor 18-19.

Se recomanda că merele respective să fie unele organice, crescute cât mai natural, deoarece acestea au o mulțime de proprietăți și sunt sănătoase. După aceea, se bea apa în care s-au pus una-două linguri de sare amară, după care se bea și jumătate de ceașca de ulei de măsline combinată cu sucul proaspăt de la două lămâi sau de la un grapefruit mare. Această detoxifiere elimină impuritățile de la nivelul ficatului și implicit al organismului în general, facilitând îmbunătățirea sănătății, dar și scăderea în greutate, deoarece merele scad apetitul.

 Cine nu are voie să urmeze această cură de detoxifiere

Detoxifierea ficatului cu suc de mere este interzisă copiilor, femeilor însărcinate, bolnavilor de epilepsie, diabet, inimă sau alte afecțiuni grave; cel mai bine este să cereți părerea medicului înainte de a o urma.

Nu trebuie să faceți mișcare pe durata detoxifierii, întrucât corpul va fi slăbit – se recomandă mai degrabă yoga dacă sunteți o persoană activă. Persoanele sănătoase pot face această detoxifiere o dată sau de două ori pe an. (bzc.ro)