Suedia, o nouă lege privind consimțământul sexual intră în vigoare: Fără acordul explicit se consideră VIOL – (Va trebui întocmit un modul de acord exprimat semnat de părți?)

Legea prevede acum că, oricine a comis un act sexual cu ​​o altă persoană care nu a participat „în mod liber”, să fie vinovat de viol dacă
Noua lege privind consimțământul sexual a intrat în vigoare în Suedia, care consideră violul orice act sexual fără acordul explicit, chiar și în absența amenințărilor sau a violenței.
Anterior, legea prevedea violența sexuală numai dacă actul sexual a fost însoțit de violență sau a fost executat sub amenințare.

„Nu există absolut nici o obligație de a spune în mod oficial DA, să faceți clic pe un butonul vreunei aplicații sau ceva de acest gen, pur și simplu participând fizic (în actul sexual) este un semn de consimțământ”, a spus Anna Hannell, judecătorul care a participat la redactarea legii.

Instanțele trebuie să acorde o atenție deosebită faptului că „un consimțământ este exprimat prin cuvinte, gesturi sau alte elemente” asupra cărora judecătorii vor trebui să decidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.