„Suntem gata să mergem la închisoare pentru 30 de ani”

Sunt un cetățean european, nu mă aflu în Belgia pentru a solicita azil“. Fostul președinte catalan al Generalitat vorbește de la Bruxelles: „Am cerut un dialog sincer Madridului, care a fost respins. PSOE și PPE dorește să utilizeze doar represiunea“ Și avertizează cu privire la viitorul său: „Suntem gata să mergem la închisoare pentru 30 de ani, cu un proces echitabil.

Europa trebuie să reacționeze, nu poate plăti poporul catalan. Cauza catalană pune în discuție valorile pe care se bazează Europa  și prețul prea scump pentru ca plata să o facă populația“, a subliniat fostul președinte catalan de la Bruxelles. „Vom respecta rezultatele alegerilor din 21 decembrie, este o provocare democratică pe care o accept cu toată puterea mea. Votând este rezolvarea unor probleme, nu aruncarea oamenilor în închisoare“, a adăugat Puigdemont. Apoi a mai spus, „Noi nu am abandonat guvernul, acesta va continua să lucreze. Nu încercăm să scăpam de justiție, dar ne vom confrunta cu ea într-un mod politic“.

Denunțul Procurorului General este dovada unui comportament beligerant al guvernului“, a declarat președintele catalan Generalitat. „Am primit acuzarea Procurorului General, este un procuror angajat de guvernul spaniol și confirmă care este poziția Madridului împotriva Catalonia. O acuzare care nu este durabilă în materie de drept și care se referă la evenimente politice și idei care persecută persoane și nu o crimă și cere pentru fiecare dintre noi 30 de ani de închisoare. Este un grav deficit democratic de care se face responsabil guvernul spaniol„, a conchis el. Sinteza tgcom.


NR. Aș avea doar o întrebare:

De ce mai au statele o Constituție dacă un grup minoritar poate vota contra ei și, sfidând-o, apoi să se considere imun juridic?… Probabil calea catalană corectă obținerii aspirațiilor independentiste era cea constituțională… altfel, cine a încins spiritele să se supună legilor și nu unui vot zonal… Puigdemont nu se poate ascunde în spatele unui vot ilegal. Au îndemnat lumea la nesupunere față de Constituție când tocmai ea era calea justă și acum, după ce au comis o ilegalitate cer dialog politic. Și Madridul a cerut dialog iar Puigdemont a ales calea ilegală. Graba strică treaba! Ignorarea legii fundamentale în stat trebuie pedepsită.