Suntem în era sclavagismului și a oligarhiilor

Cel mai ieftin mijloc de transport terestru de mărfuri ar trebui să fie pe calea ferată, cu un impact direct asupra mediului, substituind miile de tir-uri aflate pe drumuri.

Am ales acest argument, aparent la întâmplare, prin care să ajungem să înțelegem cum merg vremurile și, mai ales, curentele de opinii anume contradictorii, pentru a se induce iluzia democrației!

În puține țări funcționează de minune trenurile de înaltă viteză, trenuri care asigură circulația de mărfuri. Să nu mai spunem și de transportul de călători.

Fiindcă în aceste țări nu conduce din umbră clasa politică o mână de familii organizate în stil mafiot și care își trag din ce în ce mai mari averile din comerțul cu petrol și din întreținerea autostrăzilor.

Alt exemplu, de ce credeți că se merge pe cârpeală întreținerea străzilor în orașe precum Roma, (gropile din străzile Romei sunt deja celebre!), când s-ar fi putut avea străzile pavate cu aur la câți bani au fost alocați peticirii?

Fiindcă aceleași familii mafiote, care conduc din umbră găștile de marionete, chemate fals și pompos partide, câștigă din peticirea perpetuă a străzilor iar dacă s-ar face, așa cum scrie la carte, măcar câte o stradă pe an, acea stradă nu ar mai produce bani pentru mafioți. Bani plătiți de la bugetul statului.

Găștile aleșilor nu sunt corupte, ci pur și simplu în slujba câtorva familii mafiote, niciodată în slujba țării.

Vreți dovezi la cele scrise aici? Urmăriți circuitul banilor. Urmăriți ale cui sunt firmele care întrețin străzile și cele care negustoresc petrolul și veți observa că banii sunt canalizați spre firmele unor puține persoane, mereu aceleași. Aceste persoane angajează politicienii, ele decid de fapt mersul țării.

Ce câștigă statul de pe urma mersului prost al lucrurilor?

Limitarea transportului feroviar, mai ieftin și mai puțin poluant, face ca produsele să fie mai scumpe pe piață și astfel, statul câștigând procentual din taxe, acestea vin direct proporțional cu …scumpătatea.

Apoi, uzura mașinilor care duce la cumpărarea de altele noi, iar costurile de întreținere aduc profit,  uzura autostrăzilor, taxele stradale, impozitele pe salariile șoferilor, armata de polițiști rutieri necesari, o întreagă economie legată strâns de transportul de mărfuri… Toată distracția reflectându-se (prin prețul final) în buzunarul cetățeanului din ce în ce mai atacat, teroristic am putea spune, de la nivel de stat.

Când politicienii vor fi în slujba țării, a cetățeanului, veți vedea imediat măsuri și legi diferite, nicidecum populisme, câteva firmituri luate de la săraci și aruncate tot la săraci… fiindcă de unde dau bani la săraci aleșii, atunci când rare ori dau? De la bugetul statului din ce în ce mai sărac. Și asta în loc să dezvolte prin investiții locuri productive de muncă.

Firește că uneori aleșii se laudă cu locuri de muncă nou create, dar acestea nu sunt deloc în zona serviciilor sau producției, ci lărgesc eșalonul de puturoși funcționari, chipurile, ai statului, inventând ici-colo noi structuri de hârțogari amețiți, unde plasează rudele sau locotenenții mașinii de vot!

Țara merge prost acolo unde democrația este o farsă. Unde nu mai există politicieni cu personalitate, ci doar golani oportuniști, slugi fidele familiilor mafiote.

Restul, ce vedem în mass-media, este un scenariu cotidian bine pus la punct, prin care să ne convingă că există democrație, că mai există politică și totul ar fi… în slujba omului de rând.

Care Guvern ar avea curajul să ia decizii în folosul oamenilor și nu al familiilor mafiote? Niciunul. Fiindcă mass-media aparține mafiei, totul aparține mafiei, imediat acel guvern ar fi dat jos și nu oricum, tăvălit prin noroi…

Ar părea că nu mai este nimic de făcut, că situația este fără ieșire și că trăim în era sclavagismului și a oligarhiei.

Refuzul de a consuma, refuzul de a vota, refuzul de a urmări mass-media, boicotul generalizat ar sărăci cumplit pe cei deja săraci, însă, familiile mafiote s-ar trezi într-o postură nouă pentru ele: vor deveni și ele sărace, fiindcă nimic din ceea ce le produce banii nu ar mai funcționa.

Probabil, ajunși la acest punct ar fi în stare să declanșeze războaie civile… ar schimba ei toată clasa de găști zise partide și ar reformula sistemele, însă tot în favoarea lor.

Vreți un exemplu? Dăm jos o gașcă sau coaliție, fiindcă zicem că ne-au jefuit, ne-au sărăcit, și punem una nouă, una populistă care știe să urle în campania electorală suferințele noastre (niciodată ale lor)… Se schimbă vreo ceva în viața omului de rând după ce urcă la putere? Nu. Se schimbă vreo ceva în viața familiilor mafiote? NU. Totul este perfect regizat, orchestrat, totul pe banii celor mulți. Totul în contul copiilor nenăscuți.

Blestemată rasă umană ajunsă la așa-zisa ”civilizație” în care omul este atât de exploatat și mințit încât până și legile junglei sunt mai drepte!

Adevărata soluție ar fi o nouă viziune socială, un nou mod de producție, un alt fel de valorizare a resurselor, împiedicarea formării de acumulări unidirecționale, de familii sus-puse și, majoritatea, familii mereu și mereu tot mai jos-puse.

Nicio formă de organizare experimentată până azi, nici utopiile comuniste, nici libera concurență și capitalismul liberal, nu au servit deloc unui umanism în care omul și viața să-și găsească respect. Mereu sistemele au fost mai presus de orice. Aici e rana lumii, sistemele, ele trebuiesc profund reformate.

Am pornit de la un simplu exemplu, circulația mărfurilor, și am ajuns lesne la nodul răului.

Chiar și în circulația mărfurilor avem un cui: de ce să transportăm mărfuri de departe când le putem produce local? Fiindcă sistemele au creat presiuni în anumite zone pentru ca acolo să se producă ieftin, mafioții câștigă din transport și fac să devină produsul foarte scump.

De ce să se producă roșii la marginea orașului tău și să coste 1 euro/kg, unde să câștige doar producătorul și negustorul, când pot fi produse la 0,10 euro/kg și transportate în orașul tău apoi vândute la 1,10 kg! Observați, au distrus producția și au indus ieftinirea acolo unde au instaurat sclavagismul agricol doar pentru a câștiga ei din transport… Din acel 1 euro trăiesc mafioții iar din cei zece cenți trăiesc restul sclavilor!

Mai credeți că aleșii voștri sunt ai voștri? Dovediți-mi!

Cel mai bine funcționează în sclavagism sistemele de coerciție… iar asta te astâmpără, nu-i așa, te face să crezi ce ți se spune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.