Taberele rom din Italia, iarăși subiect de DISPUTĂ… și interese!

„Închiderea tuturor taberelor nomade aflate  în neregulă, cu punerea în aplicare și a directivelor umanitare, lupta împotriva incendiilor, a gazelor toxice emanate din gunoaie și, pe de altă parte, participarea obligatorie a minorilor la procesul de școlarizare sub amenințarea pedepsei de expulzare din familie prin pierderea răspunderii părintești” sunt prezentate pe hârtie în Contractul Guvernamental semnat de M5S și Lega.
Documentul subliniază faptul că „răspândirea taberelor nomade în ultimii ani, creșterea exponențială a infracțiunilor săvârșite de locuitorii acestora și condițiile de sănătate și de igienă necorespunzătoare la care sunt supuși, au făcut din acest fenomen o problemă socială serioasă, cu manifestări exasperate mai presus de toate în suburbiile urbane implicate”.
Până în prezent, conform M5S și Lega, aproximativ 40 000 de romi trăiesc în taberele nomade, iar 60% sunt minori. „În orice caz – se remarcă – ne propunem să intervenim pentru depășirea completă a fenomenului taberelor de romi în conformitate cu sistemul Uniunii Europene”. Ansa.

Noul guvern ori supralicitează interesele bănești legate de taberele rom, știindu-se câte avantaje primesc acei care se ocupă, chipurile, de romi… ori chiar vrea să curețe orașele de aceste ...pungi cu puroi… O soluție ar fi totuși, amplasarea romilor în condiții demne, civilizate, la fel cum sunt tratați și alți migranți.