”TÂLHARUL DIN PREFECTURA BIHOR” – cazuri și necazuri ale cititorilor noștri

Marin Bescuca
Marin Bescuca

Primim la redacție necazurile cititorilor noștri: TÂLHARUL DIN PREFECTURA BIHOR

Nu-ți este ușor să dai astfel de conotații unui fapt, dar când vizează uzurparea cu bună știință a dreptului de proprietate al unui om, o faci.

Plec de la faptul că actul în sine s-a produs pe 18 aprilie 2018, iar eu am aflat în urmă cu câteva luni.

În urma unui divorț prin notar public, am fost nevoit să suport o serie de acțiuni care frizează bunul simt.

Fosta soție, Bogdan Ana, a procedat la presiuni menite să fiu scos din locuința pe care am edificat-o în 2011, împreună, în timpul căsătoriei săvârșite în perioada august 2002 – iulie 2017.

S-a mers atât de departe încât s-a încercat evacuarea specială, dar instanța a respins acțiunea pe motiv că

„operează cu prioritate prezumția de comunitate instituită de art 30 din Codul Familiei”.

Era 18 ianuarie 2018.

De ce este o tâlhărie?

Pentru că deși se cunoșteau prevederile unei instanțe, stupoare, TÂLHARUL pe numele lui ROSMENTENIUC-BOGDAN ALINA-ANCA, funcționar public la PREFECTURA Bihor, dimpreună cu soțul ei ROSMENTENIOUC BOGDAN ALEXANDRU-ADRIAN o conving pe Ana,

aflată într-o reală fază de depresie și deteriorare a stării de sănătate, diabetică insulino-dependentă, și deschid ușa notarului public BONCHIȘ CONSTANTIN BOGDAN unde edifică Actul Notarial cu numărul 43415/19/04/2018 prin care

se realizează „Intăbulare, drept de PROPRIETATE cu titlu de întreținere, dobândit prin Convenție, cota actuală1/1,

ROSMENTENIUC-BOGDAN ALINA-ANCA, căsătorită cu ROSMENTENIUC-BOGDAN ALEXANDRU-ADRIAN, ca bun comun”

Nu știm dacă TÂLHARUL a fost doar funcționarul din Prefectura Bihor, ROSMENTENIUC-BOGDAN ALINA-ANCA, sau și notarul BONCHIȘ CONSTANTIN BOGDAN, care nu pomenește nimic de coproprietar deși aveau documentul instanței, dar

prin Actul Notarial 43415/19/04/2018, la Partea de „SARCINI, sau Înscrieri privind dezmembrămintele dreptului de proprietate, drepturi reale de garanție și sarcini” iată ce este notat:

„Întabulare, drept de UZUFRUCT VIAGER sarcina întreținerii și drept de ipotecă legală pentru plata rentei în bani, corespunzătoare întreținerii neexecutate,

conform art 2386, alin 4, Cod Civil, dobândit prin Convenție, cota actuală 1/1, BOGDAN ANA.”

Ori, aici e tâlhăria, noi neavând partajul efectuat conform prevederilor legale.

Firesc ne întrebăm cum se poate uita cetățeanul spre un funcționar public al Prefecturii Bihor în sensul respectării legalității când iată procedură personală.

Noi am atenționat în scris Prefectul de Bihor, Țiplea Dumitru, dar ne-a răspuns prin tăcere.

Nu știu în ce măsură detaliile pot întări cele arătate, dar deși am încercat prin Organizația Notarilor Publici să obținem o copie a documentului ni s-a răspuns că legea îi permite notarului 3 ani să aibă arhiva individuală.

Da, vom urma căile firești ale justiției, dar notarul BONCHIȘ CONSTANTIN BOGDAN ar urma să fie anchetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, unde până de curând tatăl său a fost prim-procuror.

Om și eu, mă tot întreb dacă faptele acestea nu ar trebui să poarte și conotații morale în condițiile în care tâlhăria a fost săvârșită de mamă și fică, deci

se cunoșteau în amănunt condițiile bunului comun pe care și l-au însușit în cotă 1/1 cu apostila notarului public uzurpându-mi dreptul de proprietate.

FOTO: Marin Beșcucă

Scrisoare trimisă de Marin Beșcucă


NR: Corespondență primită pe adresa redacției. Răspunderea pentru veridicitatea celor prezentate aparține autorilor scrisorilor. Publicată cu asigurarea dreptului la replică celor ale căror nume au fost incluse în articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.