Tartă cu căpşuni

Vă propun astăzi o reţetă de tartă cu căpşuni delicioasă.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

– 1 cană mare de făină

– 3 linguri de zahăr pudră

– 150 grame de unt

– 2 gălbenuşuri

– 250 grame de căpşuni

Pentru cremă avem nevoie de:

– 1 ou întreg (cu tot cu albuş)

– 2 gălbenuşuri

– 1 ceaşcă (la fel ca cea de cafea) cu zahăr pudră

– 2 plicuri de zahăr vanilat

– 1/3 ceaşcă de praf de budincă de vanilie

– 2 ceşti de lapte

– jumătate de ceaşcă de smîntînă grasă

Cum preparăm:

Se amestecă în blender făina, zahărul şi untul pînă cînd compoziţia devine sfărîmicioasă. Adăugăm gălbenuşurile şi amestecă pînă cînd aluatul se omogenizează. Apoi scoatem aluatul pe masă, după ce o pudrăm cu făină ca să nu se lipească. Îl mai frămîntăm puţin şi apoi îl băgăm la frigider pentru o jumătate de oră, acoperit cu o folie alimentară.

Încălzim cuptorul la 180 de grade. Căutăm o tavă rotundă, o ungem cu puţin unt şi întindem în ea aluatul pînă sus pe marginea tăvii. Apoi o punem la frigider pentru zece minute. După ce o scoatem de la frigider punem peste aluat un strat gros de orez, (aproximativ o căniţă), asta pentru ca să nu crească compoziţia prea mult şi ca să lăsăm loc pentru cremă. Punem tarta la cuptor pentru 15-20 min. şi ne uităm să vedem dacă are o culoare aurie. Apoi o scoatem, luăm tot orezul de deasupra şi o mai lăsăm la copt încă zece minute la aceeaşi temperatură.

Să facem crema:

Amestecăm oul întreg, gălbenuşurile, zahărul şi vanilia într-un castron. Presărăm în ploaie praful de budincă şi amestecăm bine. Apoi, treptat adăugăm laptele şi smîntîna şi amestecăm toată această compoziţie. Punem crema într-o cratiţă şi o lăsăm la foc mediu zece minute. Ea se va îngroşa. O lăsăm să se răcească şi apoi o punem în frigider timp de o oră. Scoatem crema, umplem aluatul cu cremă şi ornăm cu căpşuni tăiate frumos sau pentru un aspect de efect le putem pune întregi. Este şi frumoasă şi delicioasă. Putem să facem fotografii şi să ne lăudăm la prietenii noştri cu aşa o tartă de efect.