Tatăl își dă foc la casă, unul dintre fii era înăuntru: băiatul de 11 ani a murit

Încă o poveste despre violența în familie s-a încheiat – de data asta  cu o tragedie care are drept victimă un nevinovat: copilul cuplului.

S-a întâmplat în Sabbioneta, Mantova, unde un om a dat foc la casa în care cu soția sa a trăit o vreme, pentru a se răzbuna pentru intenția soției de a-l părăsi, făcând să moară sufocat de fum fiul lor în vârstă de 11 ani, Marco, care dormea în camera lui.

Omul, Gianfranco Zani, 52 de nai, a fugit, dar a fost oprit de o patrulă de la poliția rutieră în Casalmaggiore, centrul provinciei Cremona, la câțiva kilometri de Sabbioneta.

Acum câteva zile primise o dispoziție a judecătorului de instrucție din Mantova de a nu se apropia de casa familiei, unde rămăsese soția lui și cei trei copii.

Neînțelegerile dintre cei doi, pline de certuri violente, se tot petrecuseră de ceva vreme. Lucrurile au fost precipitate când, după încă un argument corect juridic, judecătorul a interzis soțului să se apropie de casă iar soția lui a decis categoric să se separe, decizia soției se leagă de frecventele acte de violență ale soțului.

Femeia se întorsese acasă, o casă cu terasă în noul cartier din Sabbioneto, unde trăiau și cei trei copii. Mama, originară din Europa de Est, a părăsit casa să-l însoțească pe fiul ei de 17 ani. În casă erau ceilalți doi copii de 4 ani și 11: cei din urmă în dormitor, pentru odihnă zilnică.

Soțul, care, probabil, pândea pe afară de ceva timp în fața casei, pentru a urmări mișcările soției, tocmai după ce a văzut-o îndepărtându-se cu unul dintre fiii, el a intrat în casă și a dat foc la mobilier din camera de la ultimul etaj. Rămâne să fie clarificat dacă tatăl știa sau nu că ceilalți doi copii erau acasă.

Cu puțin timp înainte de ora 17:00, în timp ce conducea spre casă, a observat că soțul venea dinspre casa ei într-o camionetă. Culmea, când el și-a văzut soția, a lovit-o, apoi a fugit.

Femeia era înspăimântată, dar mai presus de toate avea un presentiment tragic: așa că, a gribit spre casă și, când s-a apropiat, a văzut fumul ieșind peste tot.

S-a repezit înăuntru și a pus unul din copii în siguranță, în timp ce nu putea să ajungă în dormitorul de sus unde s-a dezlănțuit focul. Apoi, a dat alarma. Pompierii au ajuns la băiatul de 11 ani și l-au scos din cameră. Starea lui, cu toate acestea, s-a prezentat imediat gravă.

Transportat la spitalul Oglio Po din Casalmaggiore, a murit la scurt timp după. Între timp, tatăl a fost arestat. Potrivit tgcom24