Tatăl unei tinere, musulman, i-a dat foc pentru că s-ar fi convertit la creștinism

Tânăra în vârstă de 24 de ani este va rămâne la spital mai mult de o lună, cu arsuri severe la picior, burtă, coaste, gât și o parte a spatelui.

Unei femeie de 24 de ani din Uganda, în imposibilitatea de a călători din cauza restricțiilor virusului,  tatăl ei musulman i-a dat foc pentru că s-ar fi convertit la creștinism.

Rehema Kyomuhendo este una dintre milioanele de creștini din țara est-africană care se confruntă cu niveluri de persecuție fără precedent.

Kyomuhendo se afla la casa mătușii sale din satul Nawuyo, din raionul Mbale, cu tatăl său, șeicul Hussein Byaruhanga Husain din raionul Mbarara, pe 4 mai, când l-a chemat pe un prieten al ei, despre care se știa că este un catolic roman.

„El mi-a explicat despre Hristos și despre calea mântuirii, iar eu m-am pocăit și l-am acceptat pe Isus ca Domnul și Mântuitorul meu”, a spus Kyomuhendo, telefonic, pentru Morning Star News.

„În timp ce-l împărtășea pe Hristos cu mine, am fost atât de fericită, iar tatăl meu mi-a simțit bucuria, a venit din dormitorul lui furios și a început să mă bată cu pumnii și picioarele.”

Se pare că Husain i-a spus surorii sale că ”și-ar ucide fiica pentru că s-a convertit la creștinism” înainte de a turna combustibil pe ea în acea noapte, în a unsprezecea zi a sărbătorii islamice a Ramadanului.

Potrivit unui observator, Kyomuhendo a cerut ajutor înainte de sosirea mătușii și a vecinului său.

„Vecina a găsit o mașină care a dus-o la spital și a primit tratament imediat”, a declarat o sursă pentru site-ul local de știri creștine.

Tânăra în vârstă de 24 de ani este de așteptat să rămână la Spitalul Regional din Mbale mai mult de o lună, cu arsuri severe la picior, burtă, coaste, gât și o parte a spatelui.

Nici Kyomuhendo, nici vecinul, nu au raportat agresiunea la poliție, de teama că tatăl ei ar putea încerca din nou să o omoare, a adăugat sursa.

Creștinii din Uganda de Est se numără printre cei care se confruntă cu cele mai grave persecuții din lume, potrivit World Watch Monitor, un grup care urmărește persecuțiile împotriva creștinilor.