„Taxa de lăcomie” – scandal pentru modificările fiscale

Scandal uriaș pe modificările fiscale. Comitetul Economic și Social a dat aviz negativ proiectului de ordonanță privind „Taxa de lăcomie” și celelalte modificări fiscale.

Este, însă, doar un aviz consultativ, la finalul unor dezbateri extrem de tensionate. Plenul CES a cerut amânarea unei decizii.

Ce este, de fapt, „taxa pe lăcomie”? – „Se propune ca de la 1 ianuarie 2019 să se aplice o taxă pe activele instituţiilor financiar-bancare, denumită taxa pe lăcomie, pentru că este cea mai bună expresie pentru ceea ce se întâmplă azi în România, care se aplică instituţiilor în cazul în care ratele ROBOR la 3 luni şi 6 luni depăşesc o anumită valoare procentuală. Taxa se stabileşte pe baza mediei trimestriale a ratelor ROBOR la 3 şi la 6 luni, atunci când este depăşită valoarea de 1,5%. Acesta este pragul până la care nu se aplică o astfel de taxă”, a explicat Teodorovici, precizând că impactul acestei măsuri poate fi undeva la trei miliarde lei sau poate fi zero, dacă băncile decid ca ROBOR să fie până la plafonul de referinţă, de 1,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.