”Te voi urmări şi te voi omorî!” – un pasager arab amenință stewardesa pe ruta Madrid – Dubai

O stewardesa româncă a povestit în față instanței coșmarul pe care l-a trăit într-un avion care zbura pe ruta Madrid-Dubai, din cauza unui pasager beat care a amenințat-o, a agresat-o și a spus că va arunca aeronava în aer.

Pasagerul, un arab de 27 de ani, a fost audiat, miercuri, la Curtea Penală din Dubai, pentru incidentul care a avut loc pe 1 iunie, relatează The Gulf Today. Stewardesa și-a amintit că de la intrarea în avion i s-a părut că ceva este în neregulă cu bărbatul. A întrebat dacă poate fuma. I s-a spus că nu. A replicat că știa deja, pentru că a fost pilot. I-a spus să ia loc și a avertizat echipajul cu privire la el. După câteva ore de zbor, a început să zbiere după ea. Un alt membru al echipajului l-a întrebat ce voia, dar bărbatul a țipat: „Taci din gură, nu e treaba ta!”

Bărbatul a mai spart diverse obiecte de plastic din avion, apoi a luat două cutii de alcool și a început să bea din ele. S-a întors la locul lui și a început să strige că scaunul nu se înclină în spate destul. „El s-a ridicat. Mi-am amintit că luminile centurii de siguranță erau aprinse, astfel încât trebuia să rămână așezat. El a insistat că trebuie să meargă la toaletă. A lovit ușa. O femeie a ieșit de teamă … A intrat, a ieșit și a furat alte două cutii de alcool pe care le-a băut în timp ce alerga prin avion”, a relatat însoțitoarea de bord.

„L-am avertizat din nou. El și-a scos pantofii să-i arunce, dar l-am oprit. Atunci m-a lovit în piept și m-a aruncat la pământ, i-am răsucit imediat mâna. Un călător m-a ajutat să-i pun cătușe”, este povestea terifiantă a incidentului. După ce a fost legat pe scaun, bărbatul a amenințat-o pe stewardesa: „Te voi urmări și te voi omorî. Știu unde stai”.