Telecom Italia şi Open Fiber vor să-şi unească infrastructura

Italia lucrează la un pachet legislativ ce vizează crearea unei singure companii pentru reţeaua de fibră optică. 

Open Fiber, deţinută de compania de stat Enel SpA şi banca de stat CDP, dezvoltă în Italia o reţea de fibră optică, în concurenţă directă cu cel mai mare grup italian de telecomunicaţii, Telecom Italia. Experţii avertizează că o astfel de dublare a infrastructurii este lipsită de sens.

„Nu este departe de realitate, Guvernul vrea să o adopte cât mai curând posibil”, a afirmat una din surse referindu-se la legislaţia menită să faciliteze combinarea celor două reţele.

Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem), parte a coaliţiei aflată la guvernare în Italia, s-a pronunţat în favoarea unui singur operator al reţelei, sub control public.

În România, Enel deţine 64,4% la Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% la Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie şi 100% din acţiunile Enel România. Aceste companii gestionează o reţea de 91.000 de kilometri, ce distribuie aproximativ 14 TWh pe an (cu o cotă de piaţă de 34%), vând aproximativ 9 TWh/an unui număr de circa 2,6 milioane clienţi, dintre care 2,4 milioane sunt clienţi rezidenţiali (aproximativ 20% din piaţa de retail) şi 200.000 sunt companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.