Tentativă de evadare dejucată: lider al drogurilor deghizat în femeie

Un plan atent elaborat al unui Lord al drogurilor brazilian de a ieși din închisoare mascându-se cu o față din silicon, o perucă lungă și haine de damă, au fost dejucat când ofițerii de la închisoare, vigilenți, l-au oprit înainte de a ajunge la ieșire.

Clauvino da Silva, de 42 de ani, a încercat să scape de la Gabriel Ferreira Castilho, o  închisoare de maximă securitate din Gericin, la vest de Rio de Janeiro, sâmbătă după-amiaza, îmbrăcat aproape ca fiica lui, dar… agitația lui nervoasă și mersul nepotrivit l-au trădat…

Boss-ul drogurilor, poreclit Baixinho,  însemnând Micuțul, din cauza înălțimii sale, a fost dus într-o cameră de control și forțat să se dezbrace…

Un purtător de cuvânt al secretariatului penitenciarului din Rio (SEAP) a declarat: „Clauvino purta un tricou roz cu un sutien negru dedesubt, avea părul lung negru, blugi strâmți, sandale albe, o haină și ochelari, dar, chiar dacă avea fața unei femei, nu se mișca deloc ca o femeie.”

„Ofițerii au suspectat imediat aspectul său, în special pentru că el se afla în mijlocul a șapte alte femei vizitatoare care tocmai părăseau închisoarea și care părea să-l înconjoară în mod deliberat pentru a-l proteja. ”Fata” arăta destul de convingătoare, cu excepția faptului că gura și mușchii faciali nu se mișcau când răspundea la instrucțiunile ofițerilor de a-și scoate hainele.”

Pe măsură ce criminalul se dezbrăca, brațele dezvăluiau tatuaje, păr și forme mai musculoase și mai întunecate decât fața lui.

Ultimul obiect care trebuie îndepărtat, masca… și, iată, dezvăluie fața unuia dintre cei mai periculoși șefi ai cartelurilor de droguri din cea mai mare facțiune criminală din Rio de Janeiro.

Potrivit lui SEAP, da Silva a profitat de orele de vizită și a schimbat hainele cu fiica sa, Ana Gabriele, care a rămas ascunsă în interiorul închisorii.

Alte șapte femei, una gravidă, au fost de asemenea suspectate că l-ar fi ajutat la tentativa de evadare. Au fost duse la o secție de poliție pentru interogatoriu împreună cu fiica lui Silva.

Ofițerii suspectează că femeia însărcinată a introdus deghizarea profitând de regulile care interzic percheziționarea femeilor gravide când intră într-o închisoare.

Da Silva, care are de ispășit o condamnare pe viață de 73 ani și 10 luni, a fost unul din cei 31 de prizonieri care au evadat din închisoare în februarie 2013 prin rețele de canalizare. A fost arestat cu puțin timp după.

Ca urmare a planului său dejucat, acum, traficantul a fost transferat într-o altă închisoare de maximă securitate și se confruntă cu sancțiuni disciplinare.

Șefii sistemului penitenciar au lansat o investigație asupra modului în care a fost desfășurată acțiunea de evadare și de ce a fost aproape o …reușită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.