Teroare la Paris – 50.000 de veste galbene în stradă

Aproximativ 50 de mii de veste galbene au manifestat  astăzi în Paris și în alte orașe din Franța, potrivit Ministerului de Interne.

Ministrul Christophe Castaner a făcut un apel către toată lumea la un sentiment de responsabilitate și la respectul pentru lege. „Confruntându-ne cu tensiunile și violența care au fost înregistrate la Paris și în alte orașe – a declarat într-un tweet –  am reunit de urgență reprezentanții Palatului Beauvau și forțelor noastre de securitate la o videoconferință cu prefecții din zonele afectate.“

Un grup de 15 persoane, unele purtând veste galbene, a spart cu un excavator ușa Ministerului relațiilor cu Parlamentul care găzduiește biroul purtătorului de cuvânt al Guvernului. Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al executivului și unii dintre angajații săi, au fost evacuați de forțele de securitate.

„Protestatarii au rupt ușa Ministerului Relațiilor cu Parlamentul, folosind un excavator”, a declarat un martor citat de Le Parisien.

Emmanuel Macron a denunțat „violență extremă, este un atac la Republică“.  „Încă o dată – a postat pe Twitter președintele francez după ziua care a văzut mobilizarea a peste 50.000 de oameni și invadarea cu un utilaj, în curtea Ministerului pentru relația cu Parlamentul – violența extremă a atacat republica, reprezentanții săi, simbolurile sale, cei care fac aceste acțiuni uită esența pactului nostru civic: Justiția se va face”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.