Theresa May a numit un ministru pentru combaterea sinuciderilor

Premieră în guvernul de la Londra: premierul Theresa May a înființat postul de ministru pentru sănătate mintală și combaterea sinuciderilor.

Ministru a fost numită Jackie Doyle-Price, iar anunțul a fost făcut de Theresa May chiar de Ziua Sănătății Mintale.

Presa britanică notează că ar fi primul post de acest tip din lume. Noul ministru trebuie să se asigure că în toate regiunile există planuri de prevenție.
În același timp, va analiza cum poate fi folosită tehnologia în cazul celor aflați în situație de risc.
Oficiali guvernamentali au admis că până acum sectorul sănătății mintale a fost subfinanțat.

Premierul a alocat aproape 3 milioane de lire sterline pentru o linie telefonică gratuită dedicată persoanelor cu probleme.

4500 de oameni își iau viața anual în Marea Britanie.
Pe de altă parte, Universitatea din Bristol a introdus în premieră în programă un curs despre fericire, prin intermediul căruia studenţii învaţă o serie de strategii pentru a avea o viaţă mai împlinită.

Cursul este opţional, durează 10 săptămâni și prezintă cele mai recente studii şi cercetări realizate în domeniul psihologiei şi neuroştiinţelor.
Cursul explorează ce este fericirea, cum poate fi ea obţinută şi îi învaţă pe studenţi practici tangibile ce pot fi aplicate în vieţile lor de zi cu zi, au explicat reprezentanţii universităţii britanice.

Acest curs, „Ştiinţa fericirii”, a fost introdus în programa Universităţii Bristol în contextul îngrijorărilor tot mai mari apărute în Marea Britanie în legătură de sănătatea mintală şi bunăstarea studenţilor.
În ultimii ani, 94% din totalul universităţilor britanice au anunţat că au remarcat o creştere spectaculoasă a numărului de studenţi care au încercat să contacteze serviciile de consiliere psihologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.