Theresa May va face o vizită în Africa alături de o delegație a oamenilor de afaceri. Se configurează un nou interes după Brexit?

Continentul african este în prezent la coada intereselor comerciale britanice, dar se speră ca vizita premierului să schimbe această stare de lucruri. Theresa May va vizita Africa de Sud, Nigerian și Kenya, fiind prima ei vizită oficială în Africa.

May va fi însoțită de o delegație de afaceri formată din 29 de membri, scopul vizitei fiind „aprofundarea și consolidarea” relației bilaterale. Doamna May va zbura marți în Cape Town, unde se va întâlni cu tinerii, după care va susține un discurs despre comerț și despre modul în care investițiile din Regatul Unit pot fi aduse în Africa.

După o întâlnire bilaterală cu președintele Africii de Sud Cyril Ramaphosa, programul premierului va continua cu vizita insulei Robben. „Africa este pe punctul de a juca un rol important în economia globală, iar această călătorie reprezintă o ocazie unică pentru Marea Britanie de a colabora mai intens”, a spus premierul.

„Pe măsură ce ne pregătim să părăsim Uniunea Europeană, a sosit momentul ca Regatul Unit să-și consolideze parteneriatele globale. În această săptămână aștept cu nerăbdare să discutăm despre cum putem face acest lucru alături de Africa, pentru a contribui la realizarea unor investiții și  la crearea de locuri de muncă”, a mai adăugat May.  Sursa:news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.