Tineri români uimesc Salonul Pro Invent 2019

Viitorul sună bine dar și mai mult, are gust: Salonul Pro Invent și-a deschis oficial porțile! Sute de invenții revoluționare îi așteaptă pe curioși, de la dispozitive inovatoare pentru domeniul medical până la dulciuri sănătoase.

Salonul reunește universități, institute de cercetare, asociații de inventatori din țară și din străinătate.La Pro Invent au fost aduse peste 400 de invenții, de la tehnologii revoluționare, până la tentații culinare, precum  brioșele dietetice.

Unt îmbogăţit cu pudră de cătină, care are proprietăţi antioxidante, îngheţată cu cocos şi cherimoya – un fruct exotic provenit din Spania, chipsuri de sfeclă de zahăr sau praline imprimate 3D umplute cu cremă îmbunătăţită cu pudră de ceai verde şi ceai negru sunt doar câteva dintre zecile de idei pe care studenţii USAMV le prezintă miercuri şi joi la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii ‘Pro Invent 2019’ din Cluj, care reprezintă unul dintre primii paşi pe care produsele lor pe pot face către rafturile magazinelor.

Studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca sunt încurajaţi de profesorii lor să găsească idei de produse noi, care să fie inedite şi inovative, sau care să reprezinte o reevaluare a unei reţete vechi, cunoscute de la părinţi sau bunici.

În fiecare an tinerii au câtva ocazii de a-şi etala ideile transformate în produse, iar Salonul ProInvent este unul dintre ele.

50 de invenții ale studenților vor fi propuse pentru brevetare. Una dintre invenții ajută persoanele aflate în momente critice. O alta invenție va ușura munca asistentelor din spitale. Salonul de la Cluj a ajuns la a XVII-a  ediție. Invențiile pot fi văzute până pe 22 martie. Sursa: stiriletvr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.