Toate momentele atacului cu 10 răniți din Brăila –

Atac deosebit de grav la Brăila astăzi, unde un tânăr de 20 de ani, care conducea băut, a semănat teroarea în oraş. A înjunghiat un bărbat şi i-a furat maşina, apoi, pe centura oraşului, a lovit mai multe persoane.

Într-un final a făcut alte victime după ce a intrat cu autoturismul într-un mall, la o oră de vârf. Zece persoane, printre care şi doi copii, au fost rănite şi transportate la spital. Unul dintre răniţi este în stare gravă. Cel care a provocat această tragedie în lanţ a fost prins de poliţişti.

„Trebuie să curgă sânge în ţara asta! Băi, plâng copiii, băi! Ai să plângi!” – a strigat tânărul.

Agresorul a fost pus la pământ de câţiva martori, în fata mall-ului din Brăila, în timp ce oamenii pe care i-a rănit aşteptau sosirea ambulanțelor.

Potrivit poliţiştilor, individul a plecat în cursă nebună de la marginea oraşului, unde a vrut să cumpere o maşină.

S-a urcat la volan, ca să o testeze, dar s-a certat cu proprietarul, pe care l-a înjunghiat şi l-a aruncat pe trotuar. Apoi a fugit.

La scurt timp, pe centura oraşului, a lovit două persoane. Potrivit martorilor, individul s-ar fi îndreptat intenţionat spre ele.

Într-un final a ajuns la mall-ul din Brăila, unde, în parcare, a lovit mai multe persoane şi s-a oprit cu maşina în uşile de acces.

„Nu ştiu cine e… un nebun. Părea drogat. Şi a vrut să intre direct în mall. Da, frate, noroc că erau alea (stâlpi de beton – n.r.), că a vrut să intre nemernicul în mall”, spune un martor.

Un martor a povestit că a reuşit să se ferească în ultima clipă din faţa maşinii.

„Colegii nu au mai apucat să se ferească, i-a lovit, pe unul l-a aruncat la trei metri, pe celălalt la vreo 20 de metri. Tremur, cum să nu tremur?”, spune bărbatul.

„A venit dobitocul, a lovit doi colegi, apoi a venit aici. Avea peste 120-130 de kilometri la ora. A venit aici să omoare lumea!” – este indignat alt martor.

Când l-au reţinut, poliţiştii au descoperit că individul era băut.

Laura Belciugan, inspector IPJ Brăila: „A fost testat cu aparatul etilotest, avea 0,37 mg/l, a fost reţinut pentru 24 de ore.”

La spital au ajuns cei 10 răniţi, printre care şi doi copii. Proprietarul maşinii, în vârstă de 42 de ani, înjunghiat de tânăr, este în stare gravă şi a fost operat la Spitalul Judeţean din Brăila.

Dr. Alina Neacşu, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Brăila: „Erau şi doi copii, unul de 11 şi altul de 13 ani, care au ajuns la ortopedie”.

Psihologii spun că este posibil ca agresorul să fi suferit traume psihice în copilărie.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: „S-a simţit urmărit, hăituit. Toţi aceşti agresori la rândul lor au fost victime la un moment dat şi ei acuma acţionează în funcţie de ce au pătimit, deci tot răul acesta ce li s-a făcut în copilărie, în adolescenţă, îl preiau. Aceşti oameni nu sunt ajutaţi să scape de alcoolismul cronic, de dependenţa de consum de droguri.”

Potrivit unor surse din anchetă, agresorul a avut şi în trecut probleme cu legea.

În 2017, când era încă minor, tânărul a fost condamnat pentru loviri şi alte violente la opt luni de închisoare cu suspendare şi se afla acum în perioada de supraveghere.

El şi tatăl lui au bătut un alt bărbat, iar tatăl a primit doi ani cu suspendare. Suspectul a rămas sub supravegherea mamei, care trebuia să se asigure că urmează un curs de formare profesională, pentru că a abandonat şcoala la 13 ani.

În cadrul anchetei, tânărul a fost evaluat psihologic, iar specialiştii au constatat că are „capacitate scăzută pentru controlul furiei şi tendinţe de impulsivitate”.

Luni, cel care a provocat haos în oraş va fi prezentat în fața judecătorilor, cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Tânărul avea permis din februarie 2018. Să mai spunem că pentru acordarea îngrijirilor medicale celor 10 victime au fost chemaţi şi doctori de acasă.  Foto:pro tv