Topul domeniilor în care s-au făcut cele mai multe angajări

Jumătate dintre noile angajări au fost făcute de trei sectoare: industrie, comerţ şi serviciile de suport.

Companiile din industrie, comerţ şi din servicii suport au făcut cele mai multe angajări în ultimul an, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. Împreună, cele trei sectoare şi-au majorat numărul total de angajaţi cu aproape 72.000 de persoane, adică 47% din totalul angajărilor noi făcute în perioada februarie 2016 – februarie 2017.

„Raportul între diferite sectoare s-a păstrat, ceea ce indică o oarecare dinamică naturală de creştere, de cele mai multe ori organică. Creşterile de volum (de angajaţi – n.red.) în companiile străine sunt reprezentate de cele mai multe ori de «proiecte de ţară» care trebuie să îşi dovedească eficienţa şi sustenabilitatea pentru a continua pe termen lung.

Proiectele transferate în România prin organizaţiile globale sunt delimitate în timp şi puse în competiţie cu alte ţări ce creează un cadru atractiv. Astfel, creşterea competitivităţii noastre ca ţară va creşte implicit şi potenţialul de creştere a locurilor de muncă şi de formare a viitorilor profesionişti prin programe de iniţiativă”, a explicat Iuliana Leurent, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Temps HR România.

O firmă recrutează din mai multe oraşe tehnicieni service pe salarii nete de 3.000 lei pe lună.
Candidatul potrivit pentru acest post are foarte bune cunoştinţe despre circuite electrice, mecanică, electromecanică, are cunoştinţe elementare de Engleză, are permis de conducere categoria B. Candidaţii selectaţi pentru aceste locuri de muncă vor fi responsabili de diagnosticarea, reparaţia, punerea în funcţie la sediul clienţilor din zona alocată a echipamentelor electrice de ridicat, specifice domeniului logistic depozitare.
Angajatorii oferă pe contract de muncă salarii nete de 3.000 lei lunar, pentru program de muncă de opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, asigurare medicală privată, stabilitatea locului de muncă, bonusuri de performanţă, plan de dezvoltare a carierei, trepte de creştere salarială.

O agenţie de turism angajează pe postul de agent turism pe salarii nete de 2.500 lei pe lună.
Candidatul potrivit pentru acest post are studii superioare, are cunoştinţe avansate de Engleză, este organizat, punctual, are spirit de echipă, e ordonat, are iniţiativă şi ştie să lucreze la PC.

O firmă angajează specialişti marketing online pe salarii cuprinse între 2.000 de lei şi 3.000 lei net lunar, în funcţie de experienţă şi cunoştinţe.
Candidatul potrivit pentru acest post are studii superioare, experienţă într-un post similar, are cunoştinţe avansate de Engleză, e creativ, are abilităţi de organizare şi planificare, de comunicare şi negociere. Are, de asemenea, cunoştinţe minime despre PR şi resurse umane. Sursa:romaniatv.net

Articolul precedentNoi informații privind legea salarizării unitare
Articolul următorProiectul Legii prevenției a fost adoptat de Guvern
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno