Totul este demagogie, impostură și teatru prost

Cum funcționează politica? De ce îți vine să vomiți când vezi mutrele politicienilor? De ce, orice ai alege, mereu se dovedește a fi vina ta? De ce tu nu le poți face nimic, orice ți-ar face ei?

Se pleacă de la premiza că democrația oferă acces la Putere, vezi banii țării, acelora care sunt aleși prin vot să fie reprezentanții populației.

Pentru a deveni ales ai nevoie fie de un partid politic, fie să te înscrii ca independent. În ambele cazuri ți se cer anumite condiții…

Partidele politice au o orientare, fie de stânga sau spre stânga, fie de dreapta sau spre dreapta… Extremele se confundă!

Ce înseamnă stânga și ce înseamnă dreapta?

Stânga înseamnă promisiunea protecției sociale, zona politică în care contează grupul. În această zonă investițiile sunt în planul secundar, contează doar să furajezi o mașină de vot pentru a păstra puterea.

Dreapta înseamnă investiții și zona unde contează individul și unde protecția socială trece în spatele investițiilor de pe urma cărora statul să aibă resursele pentru o oarecare protecție.

În această zonă mașina de vot o constituie indivizii și antreprenorii, cei care aspiră la o economie, clar capitalistă, capabilă să asigure bunăstarea.

Din păcate, deciziile sunt luate de cei care finanțează partidele. Și nimeni nu finanțează fără să urmărească un profit!

Astfel, partidele devin doar niște companii teatrale ce angajează actori care să recite scenariile celor care finanțează, deci, ale celor care plătesc… și doar nu degeaba!


Deciziile, impuse de finanțatori, dar făcute public ca și cum ar aparține omului politic sau partidului, afectează direct bugetul țării fiindcă prin bugetul țării vin răsplătite investițiile celor care au finanțat politica, pe lângă acele decizii sau legi care avantajează direct interesele celor care finanțează politica.


Astfel stând lucrurile, politicianul sau partidul său, nu mai poate apăra interesele celor pe care îi reprezintă, ci este obligat prin finanțare să asculte, să facă jocul banului.

Mai mult, de la bugetul țării pleacă sume uriașe pentru traiul partidelor, ca și cum s-ar lăsa impresia că ele, partidele, săracele, trăiesc din bani cinstiți!

Interzicerea finanțării politice și traiul partidelor doar din banii cotizației unice, fixe, a membrilor ar descuraja vasalitatea partidelor față de acești ”investitori” perfizi.

Dar, până acum, partidele au luat bani cu amândouă mâinile, și de la finanțatorii cărora le-au devenit vasali, și de la bugetul țării, în dispreț total și fum în ochi cum că ar fi cinstiți.

Politicienii nu au parte de o adevărată democrație nici în sânul partidelor.

Sunt împinși ca lideri, deși nu sunt deloc lideri, acei oameni de cea mai joasă speță și ușor șantajabili, compromiși, care să conducă discreționar partidele și oricine încearcă o fărâmă de democrație acolo, să aibă un cuvânt diferit de al liderului, să fie exclus sau chiar anihilat.

Nu ajung niciodată în ierarhiile partidelor oameni cu integritate morală și profesională, fiindcă ar deranaja deciziilor finanțatorilor, păpușarilor din spatele partidelor.

Înțelegeți astfel de ce ne trezim cu candidați anonimi și brusc plasați în roluri cheie, cu numiri peste numiri, fără concurs, fără criterii de competență…

Înțelegeți de ce media plătită gras de aceiași finanțatori ai partidelor terfelesc sau laudă un politician sau un partid, în funcție de cum i se dictează… Presa indepedentă este o iluzie.

Cine nu vrea să se supună unui astfel de jurnalism, devine mic și neînsemnat, își deschide proprii organe de presă care nu vor putea trăi mult, din lipsă de bani…

Cum ar putea dispărea acel loby, sau mai bine spus corupția, apoi, prepotența liderilor, vasalitatea, baronismul?

Prin instaurarea democrației bazate pe lege de sus în jos și prin responsabilizarea penală a actului politic. Fiindcă politicienii iau decizii foarte legal împotriva țării, dincolo de corupția creată doar ca unealtă de șantaj.

Mai mult te afectează o lege proastă decât câteva sute de mii de euro șpagă!

Înțelegeți acum de ce ajung politicieni taman cei mai puțin pregătiți moral, intelectual, profesional?

Fiindcă politica are nevoie de actori care nu crâcnesc, care recită scenariul impus, semnează decizii deja luate, nu ies din linia intereselor finanțatorilor

Finanțatorii fiind cei care scriu scenariile așa încât să crezi că unul ca primul ministru ar guverna țara… 

De asta ajung prim-miniștri doar niște săgeți infecte, de asta ajung lideri doar niște muhaiele trădătoare de țară, de asta ajung aleșii țării cei mai josnici indivizi…

Politicienii, când se întâlnesc, discută doar despre bani… Ce bani să mai învârtă, ce afaceri să ruleze. Îi doare fix undeva de țară…

Nicio propunere de lege care nu aduce bani finanțatorilor și politicienilor nu este băgată în seamă.

Niciun om de bună credință și curat moralicește nu va ajunge la cârma țării. Fiindcă există acest mecanism al finanțării…

(Un partiduț recent ivit pe scena politică a promis că nu va lua bani de la buget și nici de la finațatori. Promisiune uitată! A luat bani.)

Totul este demagogie, impostură și teatru prost.

În ultimii 30 de ani am avut întregi haite de politicieni care au dăunat țării și nimeni și nimic nu i-a pedepsit, dimpotrivă, se bucură și acum de privilegii.

Soluția nu este naționalismul, nici dictatura și nicio formă de extremism, cu atât mai puțin anarhia.

Soluția este trezirea oamenilor. Politica începe în mintea și sufletul tău și se reflectă apoi până la cele mai înalte niveluri…

Trezirea înseamnă educație, înțelegerea relităților, încet-încet, ascensiunea unui partid cu adevărat democratic, atât în interiorul lui cât și ca viziune și program și care să refuze cu strășnicie banii oricărui finațator, fie de la stat sau de la cei cu averi… Care să poată reforma sistemele actuale.

O să spuneți că un astfel de partid va fi mereu mic și strivit, fiindcă marile campanii electorale înseamnă costuricine are bani mulți câștigă alegerile…

Ia să vedeți că se poate! Se va putea chiar din ziua în care vei crede în asta, vei crede în valori, în morală, în demnitate și datorie față de țară.

Altfel, plătim cu toții prea scump biletul la acest teatru prost.

Nici Ceașescu nu a numit politic în roluri cheie așa cum au făcut-o astăzi partidele. Acolo unde trebuia un profesionist, Ceaușescu alegea pe cel mai bun, dar… îi punea în coaste zi și noapte un secretar de partid…

Astăzi, secretarul de partid a ajuns să conducă rolul chiar și dacă este incompetent, contează doar că este docil celui care îl plătește…

Cine mai crede în partidele actuale ajunge mai devreme decât mai târziu să fie profund dezamăgit.

Se spune despre PSD că sunt comuniști și hoți, nu sunt niciuna nici alta, ci doar o companie de actori care a jucat și joacă rolul pe baza scenariului impus de lepădăturile fostei securități, cei care au preluat cu japca averi colosale și au finanțat partidele post 89.

Se spune despre PNL că este liberal, că duce mai departe modelul istoric al perioadei interbelice din secolul trecut. Fals… în PNL dai cu pușca după un liberal autentic, este înțesat cu muhaielele scăpate din marea haită FSN sau odraslele acestora… Este o copie proastă a PSD.

Nici astea noi ivite nu sunt credibile. Fiindcă sunt sateliții ălor mari sau diversiune pentru discreditarea unor valori. Să pui adevărul în gura nebunului, discreditezi adevărul.

Coaliția actuală era privită ca o soluție salvatoare… S-a dovedit că avem încă o mare costisitoare dezamăgire.

Și asta în vreme ce actorii politicii sunt mereu bine nutriți și cu privilegii, indiferent dacă sunt la putere sau nu.

Ne-au învrăjbit, ne-au mințit, au făcut legi împotriva noastră, ne-au îndatorat, ne-au vândut resursele, ne-au izgonit, au făcut orice au poftit… în vreme ce noi țineam cu unii sau cu alții, ca la meci… Meciul a fost aranjat!


Cum o fi la alte popoare? Oare cum unele țări au altfel de politicieni? Care bun model de țară să imităm, dacă nu suntem în stare să ne facem unul al nostru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.