Trădarea în căsnicie: greșelile care nu trebuie să fie comise niciodată

Bine sau rău este, mai devreme sau mai târziu, se poate întâmpla oricui. Micul vademecum pentru a evita să fii prins în „flagrant delict”

Dați încolo moralismele: problema aici nu este să pui sau să nu pui ”coarne”, ci mai degrabă despre modul de a evita situațiile neplăcute, explozive, dureroase pentru noi și pentru consoarta noastră.

Cu cât credem că suntem mai isteți, din nefericire, greșelile cu care ne putem confrunta sunt multe și de vreme ce diavolul își vâră codița,  există o anumită inteligență, poți spune precauție, bună de utilizat: iată cum:

Inutil să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic: riscul trădării trebuie să fie luat în considerare în toate relațiile. Nu există o căsătorie care să țină, o relație consolidată sau un cuplu simbiotic: în spatele fațadei imaculate a acestora se ascunde păcatul. Trădarea nu este un sport, dar trebuie admis că transgresiunea exercită o fascinație la care foarte puțini reușesc să reziste…

Niciodată mesaje și notificări:  WhatsApp, Telegram, Messenger și diverse aplicații, ștergerea mesajelor text și foto ar trebui să fie cu siguranță primul lucru de făcut dacă avem relații extraconjugale. Telefonul se poate deschide pe apel ca din greșeală întotdeauna în momentul cel mai puțin oportun (duș, cină, în timp ce stăm pe canapea cu el, pe masă, pe noptieră etc. etc.): să ne amintim asta mereu!

Lista de contacte, este demonstrat: smartphone-ul nostru a devenit principalul motiv de divorț indicat în procese. Motivul? Toate legăturile noastre, legitime sau ascunse, trec pe acolo. Trucuri de utilizat nu sunt atât de extraordinare, este suficient pentru a stoca numărul unui amant/e cu un nume fals, eventual, de sex feminin dacă ești femeie (sau de sex masculin, dacă ești bărbat) și de a construi un caracter nu foarte special cât banal cu referire la mesajele pe care le trimitem sau primim, pentru ca să fie în afara oricărei suspiciuni.

Telefonul ne înlesnește viața, dar …să nu exagerăm, nu trebuie să ne bazăm total. Timpul petrecut la telefon, cu tonul obișnuit „lugu-lugu”, ar face suspect chiar și cel mai puțin gelos soț sau soție din lume.

Prea multe priviri aruncate pe ecran așteptând mesajul care nu ajunge, dușuri care niciodatã nu se mai terminã, fiindcă nu ne dăm seama că stăm mult pe chat cu prietenul „secret” al inimii, chiar înainte de culcare, nu trec neobservate. Să nu uităm, pentru amantlâcuri se folosește mult mai bine orarul de serviciu. Până la a nu risca o concediere din cauza productivității scăzute!… Sau să facem gelos vreun coleg ori chiar șeful!…

Nu sunt pe rețelele sociale, deci nu exist: „vox populi, vox dei”, binecuvântată înțelepciunea de odinioară. Dacă trebuie să fie o poveste clandestină, clandestină să rămână. Deci: no social! Adio Facebook. Dar ce-o să spună perechea ta dacă vede că îți ștergi contul? Nah belea! Mai bine să nu riscați de a nu trăi această poveste, dar țineți-o departe de lumina reflectoarelor… Orice lucru e bun, uzul lui însă, aduce necazuri. De exemplu, cuțitul îl cumperi pentru ca să tai pâinea, alimentele… nu vecinul!… Are vreo vină cuțitul? Nu. Deci cum folosești rețelele sociale, așa vei trăi!

Actor se devine: minciunile trebuie să fie spuse, hai să o facem. Deci, pentru a nu fi prins încă de la prima minciunică, pregătirea este esențială. Să inventăm o poveste care stă în picioare atunci când vom avea de justificat o întârziere, sună telefonul mobil, apelurile pierdute, faptul că nu am răspuns de la serviciu și așa mai departe. Dacă nu sunteți obișnuiți să mințiți, amintiți-vă două lucruri: primul este că minciuna cheamă o altă minciună, a doua este de a-ți aminti că totul are nevoie de o doză nu bună de memorie, ci perfectă. Ai înțeles?!

Trăiți-vă confidențialitatea: bine, dacă într-adevăr dorim să fim prinși, cel mai bine putem să mergem în locuri aglomerate și mai ales în cele frecventate de perechea noastră legală. Cu siguranță cineva ne va recunoaște atât pe noi cât și persoana care este cu noi, mai ales că aceasta este o/un …alta/altul. Altfel? Mergeți undeva într-un loc izolat, un motel ceva, discret, acolo, pe rând intrați și ieșiți… la distanță de mai multe minute…

O regulă de aur: vă înșelați soțul sau soția pentru că vă neglijează sau pentru că v-ați plictisit ori vreți să vă redescoperiți capacitățile de seducție și de potență sexuală ori… v-ați îndrăgostit… OK!… Dar amantul/a, de ce îl/o înșelați? Se spune că femeia e curvă doar dacă își înșală amantul!… Nu mergeți cu relații triplicate… iese rău.

Suntem prinși? – negarea până și a dovezilor. Neagă, neagă, respinge întotdeauna și în orice caz insistă că este doar o neînțelegere. Pe de altă parte, fie ține, fie se rupe: dacă am ajuns la punctul de a fi descoperiți, nu avem nimic de pierdut, asta a fost, ne-a plăcut să o facem, dacă nu ne pasă de demnitatea noastră și de promisiunile în căsnicie. Știm că jocul trădării este riscant. Și, de obicei, nu se termină bine. Sugestia? Renunțăm la coarnele din viețile noastre, sinceritatea și corectitudinea răsplătesc întotdeauna. Și totuși… fir-ar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.