Tragedia de la Arezzo – șoferul român arestat declară:

Tragedia de la Arezzo: șoferul român arestat vorbește: „Eram la volan de 30 de ore, nu am ținut ochii deschiși”


ȘTIREA INIȚIALĂ: Arezzo, accident rutier pe A1: patru morți, ROMÂNI – doi sunt copii de 10 luni și 10 ani. Șapte răniți transportați la spital


El este în cătușe, deoarece există pericolul de evadare, potrivit polițiștilor. Mergeau la Napoli pentru a lucra ca lucrători sezonieri

„Nu puteam să-mi țin ochii deschiși și eram foarte obosit”

…asta ar fi spus Emil Ciurar, românul de 30 de ani ce a condus microbuzul care s-a zdrobit pe A1 intrând într-un camion, ar fi spus Polstrada din Arezzo, provocând moartea a două dintre fiicele și a părinților săi, precum și rănirea a 7 persoane, inclusiv soția sa.

Bărbatul, arestat și acuzat de omor rutier, a spus că a fost la volan timp de 30 de ore neîntrerupte. Potrivit tgcom24.it

La Polstrada a mai spus că din România în Italia s-a oprit doar în zona de serviciu din Chianti pentru o cafea.

Declarațiile tânărului de treizeci de ani nu fac altceva decât să susțină teza aflată deja în mâinile procurorului Roberto Rossi.

Potrivit procurorului, oboseala a provocat impactul cu camionul.


CITEȘTE ȘI: Tatăl celor doi copii care ieri și-au pierdut viața împreună cu bunicii lor, în accidentul de la Arezzo, a fost arestat


„Este un bărbat disperat – spune avocatul său, avocatul Giuseppe Martina – și întreabă continuu care sunt condițiile soției și copilului său și când ar putea ieși pentru a merge la înmormântare”.

Au plecat spre Napoli pentru a lucra ca muncitori sezonieri – Emil Ciurar și familia sa erau așteptați de un unchi și doi veri.

Acum, în închisoarea din Arezzo, bărbatul așteaptă audierea de validare programată astăzi, luni, dimineață.

Soția sa și-a reprimit în brațe, salvată, fiica în vârstă de opt luni, singura supraviețuitoare a celor trei copii ai lor.

Femeia, internată inițial la Scotte di Siena, a fost externată și a vrut imediat să ajungă la spitalul Meyer la Florența pentru a-și îmbrățișa fata care este destul de bine și ar putea fi externată curând.

„Intenția – explică avocatul familiei, Giuseppe Martina – este să se întoarcă acasă cât mai curând posibil. Corpurile vor fi duse în România imediat ce obțin autorizarea procurorului pentru înmormântări „.