TRAGEDIE ÎN FAMILIE: Înjunghiat în timp ce dormea: Arestați soția și cei doi fii

Toți trei au mărturisit. Victima, Pietro Ferrera, avea 45 de ani. Femeia a chemat Poliția după crimă, spunând: era un om extrem de violent.

Femeia, Salvatrice Spataro, în vârstă de 45 de ani, a fost arestată imediat pentru uciderea lui Pietro Ferrera, de aceeași vârstă cu ea. Câteva ore mai târziu și fiii, Mario, de 20 și respectiv Vittorio, de 21 de ani, au fost inculpați și arestați, pentru omucidere. Mai târziu, ei și-au recunoscut responsabilitățile în ceea ce privește crima. „Era un om violent”, a spus femeia anchetatorilor.

Ea ar fi spus că a acționat pentru a pune capăt certurilor continue. „Am realizat imediat că mai mulți oameni au participat la crimă – a spus șeful echipei mobile din Palermo, Rodolfo Ruperti – omul a fost ucis cu cel puțin 20 înjunghieri, aplicate mai întâi de soție și apoi de copiii săi „. „Cuțitele folosite – adaugă Ruperti – sunt de bucătărie, foarte mari, cele folosite de soția sa, în timp ce cei doi băieți au folosit două cuțite de măcelar, deoarece aceștia au lucrat recent la o măcelărie.“

Cuplul mai are alți doi copii, în afară de cei doi arestați. În casă, la momentul uciderii, au fost prezenți doar cei doi mai mari, în timp ce copiii mai mici erau plecați la niște rude. Corpul lui Pietro Ferrera a fost transportat la Spitalul Civic. Când a sosit ambulanța, omul era deja mort.

 „L-am lovit, viniți imediat”„Viniți acum … am înjunghiat cu cuțitul pe soțul meu în timp ce dormea, alături de mine este fiul meu, totul e însângerat aici …”. Este un pasaj din apelul telefonic dramatic al femeii, după infracțiune, la numărul 118. Inițial se credea că unul dintre cei doi fii ar fi fost murdărit cu sânge în încercarea de a-și reanima tatăl. Apoi, după primele cercetări, lucrurile păreau clare, spune Ruperti: „Ea nu a încercat să acopere copiii. Tot ceea ce s-a întâmplat va fi evaluat cu atenție, pentru că, în plus față de a-i aresta pe autori trebuie să se înțeleagă motivele pentru care au împlinit acest act nebunesc.“.

Violența și certurile familiale continue – Întotdeauna se certau, spun vecinii. El a fost un om violent, soția și doi copii adulți explică: în locuință trăiesc și alți doi băieți, mai tineri, care nu erau acasă în noaptea de vineri spre sâmbătă, deoarece erau plecați la rude. Fost militar, pensionar, în ciuda vârstei tinere, Pietro Ferrera deschisese un bar în cartierul popular Ballaro, în Piazza del Carmine, alături de cei doi copii mai mari ai săi.

Nu există nicio pată în cazierul penal: nimeni nu l-a denunțat vreodată, nimeni nu a mers vreodată la spital spunând că a fost bătut de Ferrera; nici familia, nici alții. Poliția foarte insistentă asupra acestui aspect, vorbește despre „ucidere nejustificată“, subliniind că abia ieri unul dintre cei doi copii adulți ai victimei au întâlnit un polițist, anunțându-l că mama sa a fost îl caută pentru a depune o plângere oficială împotriva soțului ei din cauza comportamentului său violent. Ancheta este încă în desfășurare.