Transplant de penis și scrot – o nouă realitate depășită de către medici

Un grup de medici de la Universitatea Johns Hopkins, Maryland, din Statele Unite, a efectuat primul transplant de penis și de scrot în lume. Operația, desfășurată pe 26 martie, pe un soldat veteran al războiului din Afganistan, a avut un succes perfect. Pacientul a suferit o „rană devastatoare”, dar odată ce convalescența va fi  terminată ar urma să-și recupereze funcțiile sexuale și urinare, au spus oamenii de știință.

Intervenția a durat 14 ore și a necesitat angajarea a unsprezece chirurgi. Procedura urmată de medicii a fost deja testată de două ori: în China, în 2006 și în Africa de Sud, în 2015, pentru acest din urmă caz,  poate fi spus în întregime că transplantul este un succes, atât de reușit încât tânărul de 21 de ani, care a suferit intervenția a devenit recent tată.

Soldatul este bine și ar trebui să plece acasă în cursul  săptămânii. Datorită unui donator, echipa de chirurgi care se pregătiseră pentru chirurgia complexă timp de cinci ani a reușit să finalizeze operația sub îndrumarea lui Andrew Lee, directorul departamentului de chirurgie plastică și reconstrucție a universității. Implantul organului donat a implicat de asemenea și scrotul cu pereții abdomenului.

Specialiștii se așteaptă ca funcțiile urinare să se reia în scurt timp, în timp ce pentru cele sexuale va trebui să aștepte șase luni. Pacientul a primit, de asemenea, o doză a măduvei spinării donatorului în încercarea de a preveni eventualele crize de respingere din partea organismului.

O astfel de operație, dă speranță unor bărbați cărora ”li s-au înmuiat puterile” , însă… vestea tristă pentru ei… funcțiile sexuale optime nu depind de un penis nou, ele depind de sistemul nervos și, firește, de cel sanguin…

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.