Tras pe roată – Descoperire arheologică recentă: tânăr ucis pentru aspectul lui …urât

La Milano, a fost descoperit un schelet ANTIC, despre care se crede că a fost distrus pe o „roată de tortură”.

Arheologii au descoperit „victima torturii” împreună cu alte 56 schelete de persoane care datează începând cu perioada Imperiului Roman până în secolul al XVI-lea.

Aceste schelete au fost găsite sub Piazza San Ambrogio din Milano, dar rămășițele unui tânăr au ieșit în evidență pentru că acesta a suferit clar o moarte foarte dureroasă.

Se crede că moartea prin tortură a fost ceva comun în Italia medievală și călăii calificați au folosit multe metode și felurite dispozitive dintre cele mai diabolice pentru a provoca o cât mai multă suferință.

Cu toate acestea, cercetătorii care au găsit omul medieval în cauză, au publicat un articol în Journal of Archaeological Science care descrie în detaliu cum ar putea fi unul dintre cele mai oribile cazuri de tortură găsite vreodată.

Cercetătorii de la Universitatea din Milano consideră că bărbatul avea între 17 și 20 de ani când a murit. Testele radiochimice sugerează că a trăit între 1290 și 1430 d.Hr.

Inițial, se credea că murise în luptă, dar rănile scheletului erau atât de oribile și diferite de celelalte schelete din jurul său, încât era clar că s-a întâmplat ceva mult mai sinistru.

Oasele lungi ale brațelor și picioarelor erau rupte, aveau o vătămare și la spate și există dovezi care sugerează că a existat o încercare confuză de decapitare înainte de pedeapsa finală a tragerii pe roată. Cataramele găsite lângă schelet sunt factorul cheie care leagă subiectul de …roata morții.

Acest lucru se datorează faptului că cercetătorii au știut că „tortura roții” presupunea ca victimele să fie legate de o roată de lemn și aveau inevitabil membrele rupte.

Victima avea apoi să-i treacă părțile corpului prin spițele roții și ar fi fost ridicată pe un stâlp înainte de a fi coborâtă și zbătută încă o dată.

Se crede că acele catarame de lângă schelet au legat probabil părți rupte ale corpului sau au legat un giulgiu de victimă.

Există puține exemple arheologice ale acestei metode de tortură, probabil pentru că a fost rezervată persoanelor care au comis cel mai rău tip de infracțiuni.

Cu toate acestea, cercetătorii consideră că acest bărbat ar fi putut fi ucis pur și simplu pentru aspectul său diferit față de restul societății, din moment ce avea dinții strâmbi și era de 4,3 centimetri mai mic decât înălțimea medie a vârstei sale.

Aceștia au afirmat că într-o societate materialistă această persoană ar fi putut stârni isterie în masă și poate a fost acuzată de probleme create comunității, de o mulțime furioasă.

Dacă acest lucru este adevărat, rămășițele ar putea reprezenta un eveniment tragic de discriminare istorică.

Cercetările anterioare au sugerat că oamenii din Italia medievală ar fi tratat adesea astfel  oamenii cu desfigurări accentuate.

Cercetătorii au scris: „Acest caz descrie pentru prima dată rămășițele unei victime ale roții și subliniază importanța arheologiei și antropologiei în reconstrucția cazurilor de încălcare a drepturilor omului în trecut”.


Cele mai înspăimântătoare descoperiri antice legate de tortură din lume


Iată câteva dintre cele mai tulburătoare descoperiri arheologice făcute vreodată:

Scheletele în lanț: un mormânt într-un cimitir grecesc antic conținea 80 de schelete, toate cu încheieturile încuiate în lanțuri de fier; arheologii cred că au fost victime ale unei execuții în masă, dar motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru rămâne un mister.

Jertfa în masă, copii: rămășițele a aproape 270 de copii sacrificați zeilor în urmă cu 500 de ani au fost găsite recent într-un vechi mormânt macabru din Peru.

Masacrul familial: arheologii au descoperit recent că un mormânt de acum 5.000 de ani a fost rezultatul unui masacru tragic al familiei; locul de înmormântare din Polonia conține cadavrele bărbaților, femeilor și copiilor care aveau cu toții craniile tăiate.

Trupuri de …mlaștină: în 1950, experții au găsit un corp de mlaștină cu ”o față atât de proaspătă încât nu puteau presupune decât că s-au găsit de față cu o crimă recentă”. Cadavrul, denumit omul din Tollund, este probabil cel mai bine conservat corp din timpurile preistorice din întreaga lume. Ceea ce rezultă că …anumite mlaștini pot conserva foarte bine cadavrele…


Să urmărim împreună un material video cu privire la torturile evului mediu. Oricât am fi de oripilați și am considera că noi astăzi, suntem evoluați, pe calea binelui, ei bine… Astăzi, societatea a dezvoltat cu totul și cu totul alte tipuri de torturi, cele …psihologice... de exemplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.